Vesti iz fudbala

David de Hea ima šansu da prekine dugo mirovanje: Saudijci mame španskog golmana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2024 15:54
David de Hea, fudbalski golman, ako hoće može da nastavi karijeru Guliver/AP Photo/Ian Walton
David de Hea, fudbalski golman, ako hoće može da nastavi karijeru

David de Hea ima 33 godine i još od prošlog proleća nema klupski angažman, ali nije se povukao iz fudbala, jer smatra da još može da brani na visokom nivou. Za početak, možda to nastavi da radi u Saudijskoj Arabiji, odakle su mu stigle dve ponude.

Jednu je poslao Al Šabab, dok mediji još nisu prokljuvili koji klub stoji iza druge, uglavnom pojedini izbori inorfmacija kažu da ih je Španac uzeo u ozbiljno razmatranje. Iako i dalje želi da ostane u Evropi.  

Istina, nadao se da će ih imati i da će biti dovoljno atraktivne posle njegovog odlaska iz Mančester junajteda, ali čuvena jedinica "crvenih đavola" i nekadašnji član madridskog Atletika nikako da nađe sebi zlatnu sredinu. 

De Hea je osvojio osam različitih trofeja s ostrvskim velikanom sa "Old Traforda", čuvajući prostor između njegovih stativa dva puta je proglašavan za najvoljeg golmana Premijer lige, ali očigledno nije više na ceni kao pre.

Ili previše očekuje, uglavnom jedan od najboljih golmana novijeg doba već godinu dana nije u takmičarskom fudbalu: Da li će to promeniti pozivi iz nove fudbalske Meke, gde su "namamljeni" basnoslovno jakim ugovorima završile mnoge zvezde evropskog fudbala? ostaje nam da vidimo.