Vesti iz fudbala

Jedna dobra provera za nas: Vladan Milojević zadovoljan Zvezdinim izdanjem protiv Sočija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 15:03
Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda, zadovoljan prikazanim protiv Sočija MN Press
Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda, zadovoljan prikazanim protiv Sočija

Fudbaleri Crvene zvezde očekivano su danas savladali Soči, na početku odbrane trofeja "Kupa prijateljstva" u Sankt Peterburgu, a njihov trener Vladan Milojević zadovoljan je onim što su pokazali i postigli tokom tih 90 minuta protiv tima iz drugog fudbalskog ranga u Rusiji. 

U javnoj analizi duela kombinovanog sastava neprikosnovenog vladara srpskog fudbala i nedoraslog protivnika, osvajač brojnih takmičenja s crveno-belima dobio je ono što je tražio u ovoj fazi priprema. 

"Bila je jedna dobra provera za nas, u svakom slučaju još smo u fazi priprema i dalje su teške noge. Imamo dosta mladih igrača koji se polako integrišu u sistem, sve u svemu bilo je dosta dobro. Ima naravno još stvari koje bi trebalo da ispravimo, očekuje nas dosta posla, ali zadovoljan sam igrom", započeo je komentar Milojević.

 

 

Iskusni Aranđelovčanin istakao je odnos prvotimaca prema obavezama, iako su igrali nogu teških od jakih treninga. 

"Sigurno je da nismo još spremni, dosta igrača je imalo produžen odmor. Polako nam se priključuju fudbaleri koji su odsutvovali zbog reprezentativnih obaveza. Moram zaista sve da ih pohvalim, vredni su, ćute i rade, znaju koji su im zahtevi. Imamo svakako još dosta prostora da napredujemo i s druge strane da se pripremimo što na fizičkom planu, tako i na taktičkom". 

 

 

Milojević je istakao i dobar ambijent u kom se ekipa sprema za odbranu duple krune i napad na grupnu fazu Lige šampiona. 

"Mi smo jedna familija, kada je u porodici sve u redu lakše je da radite. Dolaziće i teški trenuci kada ćemo morati da ih prevaziđemo, ali je za sada sve u najboljem redu, nadam se da će tako biti do samog kraja".

I u preostalim mečevima u Rusiji važniji će biti rad na igri i formi nego rezultat, bez obzira što Zvezda uvek hoće oba.

"Mi nećemo odstupati od našeg rada i cilja, nama je fokus na prvenstvu i izazovima koji nas očekuju u šampionatu. Ovo su pripremne utakmice svakako je kada igrate u Crvenoj zvezdi bitan rezultat, ali to nije primarno u ovom trenutku. U pitanju su jake i teške provere, koje možemo da analiziramo i da prokomentarišemo sa igračima, u svakom slučaju znamo šta treba da radimo. Za tri dana je utakmica sa Zenitom, ali nećemo odsupati od našeg sistema rada kao i do sada", poentirao je Milojević.