Vesti iz fudbala

Feliks Sančez Bas nije više selektor Ekvadora: Španac dao ostavku posle poraza od Argentine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 12:25
Feliks Sančez Bas, doskorašnji selektor Ekvadora Guliver/Photo: Celso Pupo Fotoarena
Feliks Sančez Bas, doskorašnji selektor Ekvadora

Fudbalska reprezentacija Ekvadora u istom danu je ostala bez polufinala Kopa Amerika i selektora, pošto je selektor Feliks Sanšez Bas svojevoljno odlučio da se povuče s mesta šefa stručnog štaba te južnoameričke selekcije.

Fudbalski savez Ekvadora prihvatio je njegovu ostavku i o tome obavestio javnost putem svojih zvaničnih stranica, samo nekoliko sati nakon što su Ekvadorci na penale izgubili četvrtfinalni duel s Argentinom.

Bas je preuzeo selekciju Ekvadora u martu 2023. godine, došavši s istog posla u Kataru. Pod njegovim vođstvom, Ekvador je odigrao 19 mečeva, 10 ih rešio u svoju korist, u tri navrata remizirao a šest utakmica izgubio. 

 

 

Sančez je hteo mnogo od svog tima i sebe na aktuelnom takmičenju u Sjedinjenim Američkim Državama, međutim žreb i rasplet grupne fauze hteli su da mu se putevi ukrste s braniocem titule i prvakom sveta iz 2022. 

Španac je počeo kao trener u mlađim kategorijama Barselone, potom i akademije u Kataru, a od 2017. je vodio reprezentaciju Katara, koju je doveo do titule šampiona Azije i Top četiri na Konkakaf Gold kupu.