Vesti iz fudbala

Samo sedam utakmica, i beg sa "Poljuda": Ivan Perišić na meti Intera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 18:29
Ivan Perišić na promociji u splitskom Hajduku Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi
Ivan Perišić na promociji u splitskom Hajduku

Prošle sezone je prava "detonacija" odjeknula Splitom, kada je Hajduk ozvaničio da će se Ivan Perišić posle bogate karijere u Italiji i Engleskoj vratiti, kako bi pomogao svom klubu da konačno otrgne dugoočekivanu titulu šampiona Hrvatske Dinamu iz Zagreba. 

Ipak, koliko je sunce sijalo kada se krilni napadač vratio, toliko se i smrklo kada je sezona završena. Perišić je usled problema sa kolenom odigrao samo sedam utakmica za Hajduk i to u finišu sezone, a takođe su fudbaleri u belim dresovima ponovo doživeli krah u drugom delu takmičenja, i još jednom poslali trofej na "Maksimir". 

Posle burne sezone, deluje da je pukla novootkrivena ljubav Ivana i Splita, tojest, reprezentativac Hrvatske bi vrlo lako mogao ovog leta da se vrati na mesto uspeha, Milan, gde bi ponovo obukao crno-plavi dresu Intera

Guliver / AP Photo/Luca Bruno

Ivan Perišić 2021. godine u dresu Intera iz Milana

Naime, mediji sa "Čizme" prenose da su "nerazuri" vrlo zainteresovani za potpis bivšeg igrača Totenhema usled povrede i šestomesečne pauze Kanađanina Tejdžona Bjukenana "zarađene" na Kopa Amerika.

Takođe, Italijani pišu da je interesovanje obostrano, te da se Perišić vrlo otvoreno "udvarao" klubu u kome je nastupao sedam sezona sa velikim uspehom (2015-22). Pored krila "kockastih", u Milanu očijukaju i Markusa Alonsa i Lejvina Kurzavu. 

Podsetimo, Hajduk je već počeo da pokazuje velike aspiracije za narednu sezonu, dovođenjem Đenara Gatuza na mesto šefa stručnog štaba. Spekuliše se i o velikim transferima u vidu Ivana Rakitića i Edina Džeka, ali za sada ništa konkretno nije poznato.