Vesti iz fudbala

Ako za Vidića treba da se lobira, na pogrešnom smo putu: Petrić izneo svoj stav povodom izbora u FSS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2023 15:02
Ako za Vidića treba da se lobira, na pogrešnom smo putu: Petrić izneo svoj stav povodom izbora u FSS MN Press

Šef stručnog štaba Partizana, Gordan Petrić, se na konferenciji za štampu povodom naredne utakmice crno-belih sa novosadskom Mladosti (subota 18.30, TV Arena 1 Premium) dotakao borbe za predsedničku funkciju Fudbalskog saveza Srbije.

Iskusni stručnjak je istakao Nemanju Vidića kao čoveka koji je idealan za tu poziciju:

"Ako se Nemanja Vidić kandiduje i hoće da pomogne FSS i srpskom fudbalu, ne vidim nijednog protivkandidata sa druge strane. Bilo ko da se kandiduje. Nedimović je gospodin, razume fudbal, ali ko god da je sa druge strane, makar to bili i mi, bivši igrači, Nemanja je najbolje rešenje", rekao je Petrić, pa nastavio:

"Zašto mi to ne razumemo, ne znam kad će nam doći u glavu. Vodi Nemanja miran život, nema potrebe da bude predsednik FSS, ali hoće da pomogne, da se žrtvuje. Zato ne vidim ni svrhu, ni potrebu da neko lobira za Vidića".

Prisetio se Petrić i detalja iz 2009. kad je bio deo rukovodstva Partizana i predložio da njegov kum, Predrag Mijatović, koji je nešto ranije napustio Real Madrid, bude potpredsednik crno-belih.

"Ispričaću vam jednu anegdotu koja se desila 2009. godine. Bili smo na sahrani, Bata Mirković i ja kada je Peđin (Peđa Mijatović) sin umro. Tada je Peđa napustio Real Madrid. Pitao sam ga, hoćeš da budeš potpredsednik Partizana, nemaš nijednu obavezu, samo da budeš na sajtu. Drugačije, drugačija je težina. Posle dva dana je rekao 'da', jer se mi svi znamo, jer je znao i Ivana Tomića i Slavišu Jokanovića i mene i Batu Mirkvića. Kada smo došli na UO, svi smo govorili svoje mišljenje. Predložio sam da predložimo Peđu za potpredsednika i oni su se pogledali svi i tadašnji predsednik, Dragan Đurić, ništa nije rekao. Onda mi je jedan član UO rekao: 'Pa, ne možeš tako, moraš da lobiraš'. Ako treba za Peđu da lobiram: 'pružam ruku, zdravo, doviđenja'. Tako i za ovo, ako treba neko za Nemanju da lobira, onda smo u pogrešnom pravcu".

Po statutu, Skupština Fudbalskog saveza Srbije ima 85 kandidata:

"Njih 56 je prošli put bilo na pumpi, zato nemam pojma gde ide ta priča", rekao je Petrić.