Vesti iz fudbala

Nuri Sahin novi trener Borusije iz Dortmunda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2024 18:38
Nuri Sahin i Edin Terzić Guliver/AP Photo/Ian Walton, File
Nuri Sahin i Edin Terzić

Borusija iz Dortmunda ima novog trenera. Umesto Edina Terzića, kormilo "milionera" preuzeo je njegov dojučerašnji pomoćnik Nuri Sahin.

Ugovor sa novim šefom struke kluba iz Dortmunda potpisan je do leta 2027. godine.  

Finalista ovogodišnje Lige šampiona, rešio je da napravi kompletnu rekonstrukciju tima, ali i stručnog štaba, pa je tako već došlo do ozbiljnih promena.

 

 

Posle Terzića, klub je napustio i defanzivac Humels. Nisu u klubu dugo čekali na imenovanje novog trenera, a šansu će dobiti Sahin. 

"Velika mi je čast što sam postao prvi trener Borusije iz Dortmunda. Želim da se zahvalim odgovornima u klubu na poverenju i šansi. Od prvog dana planiram da radimo sa puno energije i strasti kako bismo došli do uspeha", izjavio je Sahin.

 

 

Izvršni direktor, takođe novajlija, Lars Riken naglasio je da je ekipa predata u prave ruke.

"Zadovoljni smo što možemo da trenersku palicu predamo predstavniku mlađe trenerske generacije. On se pripremao nekoliko godina za ovaj posao i verujem da će nastaviti da razvija naš tim. Kao bivši saigrači radićemo zajedno. Nuri odlično poznaje klub, sve njegove zaposlene, naš DNK. Uvereni smo da smo napravili pravi izbor. Pomogao je da ove sezone dođemo do finala Lige šampiona. Iz sopstvenog iskustva zna kako Dortmund funkcioniše i kako mora da igra. Zahvaljujući svom prirodnom autoritetu i stručnosti, on već ima dobru polaznu osnovu", rekao je Riken. 

 

 

Šahin je pre Borusije samostalno vodio Antaliju dve godine, pre nego što je preuzeo ulogu pomoćnika Edina Terzića.