Vesti iz fudbala

Dejan Čelar preuzeo Voždovac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2024 17:24
Dejan Čelar, novi trener Voždovca FK Voždovac
Dejan Čelar, novi trener Voždovca

Fudbalski klub Voždovac ima novog trenera. Ekipu će od naredne sezone voditi Dejan Čelar, pored njega promovisan je i novi klupski trener golmana – Jusmir Hatunić.

Kao što je već i poznato, Voždovac je napustio elitno takmičenje i od ovog leta igraće u Prvoj ligi Srbije. 

Zahvalan sam na srdačnoj dobrodošlici od strane svih u klubu, ali sam negde to i očekivao s obzirom da sam učestvovao u izgradnji Voždovca koji znamo danas i svih ovih godina. Pre deceniju sam bio ovde prvo kao direktor omladinske škole, zatim i trener, asistent u stručnom štabu. Zbog toga nemam osećaj da dolazim u novi klub već da se vraćam na vrlo poznato mesto. Bez obzira na prethodni period i negativan ambijent koji se neminovno stvori nakon ispadanja iz Super lige, osećam se dobro i drago mi je što ću imati bitnu ulogu u stvaranju jedne nove atmosfere i tima koji bi trebalo da bude u vrhu ovog takmičenja. Sa druge strane lični cilj koji imam jeste da ostvarim zdravu komunikaciju sa svima u klubu. Shvatam svoju ulogu lidera i želja mi je da izvučem iz ljudi ono najbolje, da svi budemo najbolja verzija sebe. Ukoliko omanem u tom ličnom cilju – sve drugo bi bilo puko skupljanje bodova”, rekao je Dejan Čelar. 

 

 

Trenerski stil je ekvivalentan filozofiji Voždovca, ali kako će sada biti definisana odgovornost, odnosno pritisak koji je neminovan.

Verujem da određeni pritisak mora da postoji. Mi prosto nismo u takvom poslu gde taj segment možemo da zanemarimo. Voždovac će ostati razvojni klub koji ima tendenciju da ne kupuje gotove igrače, već da u većoj meri uz kvalitetan rad kakav je bio u prethodnom periodu pomogne afirmaciju na fudbalskom tržištu uz obavezan dobrobit i doprinos za klub. Treba naći balans u tome. Nikada mi godine igrača nisu presudni, već pre svega mentalni kapacitet, kao i mogućnost da se odgovori na zadatake.”

Za prethodnu sezonu za Superligi Srbije imao je Čelar šta da kaže.

Lako je sada biti kritičan posle ovakve sezone gde je prvo postojao jedan ogroman uspon u prvom delu sezone, zatim transferi za ponos, da bi se takmičarski omanulo u nastavku. Međutim, klub koji ima kapacitet da u najtežim danima kao što su ovi sada se sabere, pogleda u ogledalo i da shvati koje su to bile greške kako se one ne bi ponovile, ima i dugoročnu strategiju koja će ga vratiti na staze na kojima je bio”, zaključio je Čelar, novi šef Zmajeva.