Vesti iz fudbala

Murinjo dovodi društvo Tadiću: Fenerbahče zainteresovan za Kostića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 16:52
Srpski fudbaler, Filip Kostić, mogao bi preći u tursku ovog leta. Guliver/(AP Photo/Luca Bruno)
Srpski fudbaler, Filip Kostić, mogao bi preći u tursku ovog leta.

Fudbaler Juventusa, Filip Kostić, nije imao najsjajniju sezonu u Torinu. Dosta vremena je proveo na klupi, a mora se priznati da je i "stara dama" bila prilično letargična u većem delu Serije A, tako da naš fudbaler nije mogao doći do izražaja. Zbog toga ga italijanski mediji svrstavaju među one koji će ove sezone zameniti crno-belu opremu za neki drugi dres. 

Red potencijalnih "udvarača" za igrača koji u teoriji može da pokriva čitavu levu stranu terena ume biti prilično dugačak, ali se za sada izdvojilo jedno ime. Turski Fenerbahče je započeo novi veliki projekat sa Žozeom Murinjom za kormilom, a "Gazzetta dello sport" prenosi da je meta portugalskog stratega upravo naš igrač!

Profimedia

Žoze Murinjo na promociji u Fenerbahčeu

Nekada je poziv "specijalnog" bio onaj koji se ne odbija, ali su se vremena promenila. Nije više u pitanju trener koji vodi ekipe u najjačih pet liga, ali bi ambiciozni projekat sa Bosfora svakako mogao biti interesantan Kostiću. Navodno, Filipova vrednost je procenjena na 6,5 miliona evra, što je suma koju turski klubovi i te kako mogu da plate, o čemu svedoči da je rival Feneru u ovoj trci Galatasaraj. 

Svakako, teško da možemo očekivati dalji razvoj situacije u skorijem periodu, s obzirom da nam predstoji Evropsko prvenstvo, tako da je Kostićev potpis nešto što se može očekivati krajem jula. Podsećamo, naš reprezentativac će zaigrati za za "Orlove" u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.