Vesti iz fudbala

Prijem za srpske kadete u Ljutice Bogdana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2024 21:42
Rukovodstvo Crvene zvezde sa kadetima FK Crvena zvezda
Rukovodstvo Crvene zvezde sa kadetima

Crvena zvezda je organizovala prijem za igrače koji su nosili dres Srbije na Evropskom prvenstvu za kadete.

Klub iz Ljutice Bogdana su predstavljali: Veljko Milosavljević, Andrija Maksimović, Vasilije Kostov, Đorđe Ranković, Viktor Stojanović, Igor Bubanja, Vuk Roganović, Aleksa Vasilić, Uroš Đorđević i Aleksa Damjanović. 

 

 

Svi oni pokazali su da Crvena zvezda ima blistavu budućnost. 

"Ponosni smo na vas i vi ste blago Crvene zvezde. Zaista ozbiljno računamo na vas u budućnosti. Pokazali ste se protiv ozbiljnih protivnika na međunarodnoj sceni i dokazali da imate kvalitet i veliki potencijal. Nekolicina vas je priključena prvom timu, neki su i debitovali, i već znaju koji su zahtevi. Od ostalih takođe mnogo očekujemo i zaista će sve samo od vas da zavisi. Dobićete šansu mnogo brže nego što je očekujete. Nastavite da budete vredni i radni i da slušate Jelića. Veoma brzo ćete preći u prvi tim", rekao je Zvezdan Terzić.

Izuzetno zadovoljan nastupima Zvezdinih bisera je i direktor naše Omladinske škole - Nikola Jelić.

"Čestitam reprezentaciji, Lazetiću i Damjanoviću, kao i svim igračima koji su učestvovali na turniru. Veliki uspeh za srpski fudbal, kao i za nas u Zvezdi, s obzirom na to da smo imali 10 reprezentativaca, uz Đorđevića iz našeg Grafičara. Mogli smo da odemo i korak dalje, ali postoje određeni problemi koje mi unutar mlađih kategorija u Srbiji moramo da rešimo. Ne sme da se dešava da padamo u završnici, te da na takav način gubimo od Češke i posle od Portugala. Treba svi da izvuku pouke iz ovoga, ali to ne menja činjenicu da je ovo veliki uspeh za srpski fudbal", naglasio je Jelić.

 

 

Zahvalan je Jelić rukovodstvu kluba na lepom dočeku za kadetske reprezentativce.

"Hvala rukovodstvu kluba što su odlučili da obeleže današnji dan i tako odaju priznanje Zvezdinoj akademiji. Mislim da će i momcima ovo ostati u sećanju kao veliki znak pažnje. Imamo izuzetno talentovanu decu, i mislim da svi naši igrači mogu da igraju na visokom nivou, ali moraju da nastave da se razvijaju na pravi način - zaključio je Jelić. 

Puni utisaka bili su i reprezentativci Srbije, koji su se prikazali u odličnom svetlu na Kipru. 

"Prezadovoljan sam ostvarenim uspehom i načinom na koji smo predstavljali Zvezdu i Srbiju. Velika je ovo škola za nas, i drago mi je što smo imali priliku da igramo protiv najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi i da vidimo gde smo u odnosu na njih. Sreća nas nije poslužila i iskreno žalim za finalom", rekao je Roganović. 

Razloga za zadovoljstvo imao je i mladi Vasilić.

"Svaku utakmicu sam pružao maksimum i mislim da je to dobro izgledalo. Izdvojio bih asistenciju protiv Austrije kao moj najbolji potez na prvenstvu. Zadovoljan sam načinom na koji sam predstavljao Srbiju, ali i Zvezdu. Sve ovo je jak vetar u leđa za ono što sledi - rekao je Vasilić.