Vesti iz fudbala

Nemanja Matić najavio velika pojačanja: Jedinstvo hoće Radosava Petrovića i Uroša Matića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 12:41
Fudbaler Olimpika iz Liona, Nemanja Matić, istakao je planove za svoj klub Jedinstvo, u budućnosti MN Press
Fudbaler Olimpika iz Liona, Nemanja Matić, istakao je planove za svoj klub Jedinstvo, u budućnosti

Fudbaleri Jedinstva sa Uba uspeli su da se vrate ove sezone u Mozzartbet Superligu Srbije kao drugoplasirana ekipa Prve lige, iza OFK Beograda. Klub u kojem se za sve pita Nemanja Matić, doživljava meteorski uspon, i sve više počinje da liči na jednu od onih lepih priča, koje se ne javljaju na našim terenima toliko često. 

Da je Matić ozbiljan u vezi svog kluba, to je jasno od samog početka, ali malo ko je mogao da pretpostavi koliko će svojim uticajem privlačiti zanimljiva imena. Možda je sve počelo uspešnim vraćanjem Ivana Radovanovića iz Serije A. Sada su u priči još dva velika imena, od kojih je jedno takođe nastupalo u "ligama petice". U pitanju su Radosav Petrivić, i Nemanjin brat, Uroš Matić. 

"Čitali smo bili su u jednom trenutku o pregovorima, ali smo shvatili da je skup (Uroš Matić prim. aut), ha-ha-ha... Moja je želja da se on i Raća Petroivć vrate u svoj klub. Odrasil su ovde, na stadionu Dragan Džajić i igrali u ovom klubu duže od mene. Moja želja je da vratim ostvarene igrače i vrhunske ljude u Jedinstvo. Ne znam da li je realno, ali smo razgovarali. Ne mogu da vam odgovorim, ali je velika želja. Raća je i dalje pod ugovorom, Uroš nije, pa je u njegovom slučaju veća verovatnoća", rekao je Nemanja Matić na konferenciji u Ubu, te detaljnije objasnio da ne vidi Uroša i Raću samo kao igrače novopečenog superligaša: 

MN Press

Srpski fudbaler, Radosav Petrović

"Ne mislim samo na terenu, mi smo biliži kraju nego početku karijere. Zapravo najmanje mislim na teren. Imamo dosta mladih igrača, koji lakše mogu da se motivišu. Kada pričam o Urošu i Raći, mislim da završe karijeru u Jeidnstvu i kasnije preuzimaju funkcije, kako bi podigli Jedinstvo na viši nivo."

I za kraj, Matić je izrekao jednu rečenicu, u vezi sa igračkim kadrom Jedinstva, a koja će verovatno razočarati mnoge Ubljane.

"Ne mogu sebe da vidim kao igrača Jedinstva, neprirodno je da ja kao neko ko odlučujem ko će biti trener, sutra dođem i igram. Tek ne bih dozvolio da zauzmem mesto nekome koga planiram da bude reprezentativac Srbije. Usavršavam se za trenera, u Engleskoj pohađam za A licencu. I dalje sam fudbaler u Lionu, želja mi je da podignem klubu na viši nivo", zaljučio je 35-godišnjak iz Vrela.