Vesti iz fudbala

Istanbul u transu: Navijači Fenerbahčea priredili spektakularan doček Žozeu Murinju

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

02.06.2024 19:18
Žoze Murinjo je i zvanično predstavljen kao novi trener Fenerbahčea Profimedia
Žoze Murinjo je i zvanično predstavljen kao novi trener Fenerbahčea

Žoze Murinjo je i zvanično predstavljen kao novi trener Fenerbahčea, a navijači kluba iz Istanbula su mu priredili spektakularan doček.

Veliki broj pristalica ekipe iz turske prestonice se okupio na stadionu Fenerbahčea kako bi pozdravili portugalskog stručnjaka.

Murinjo se takođe obratio navijačima i izjavio kako je ovo velika odgovornost za njega i od ovog trenutka pripada "porodici Fenerbahče".

"Pre svega želim da vam se zahvalim na ukazanoj ljubavi. Osetio sam to od prvog minuta kada je moje ime povezano sa Fenerbahčeom. Normalno je da trener bude voljen nakon pobeda, ali sam se osetio tako i pre pobeda. To je velika odgovornost za mene i obećavam vam da od ovog trenutka pripadam vašoj porodici i ovaj dres je 'moja koža'. Fudbal je strast i ne postoji bolje mesto od ovog da tu strast osetite", započeo je Murinjo obraćanje.

 

 

Portugalac je istakao da je želeo da dođe u klub još od trenutka kada mu je predstavljen projekat.

"Od trenutka kada sam upoznao predsednika kluba, želeo sam da igram za vas. Na kraju, vi ste duša fudbalskih klubova. Od trenutka kada mi je predstavljen projekta želeo sam da igram za vas, da budem trener svih vas", rekao je Murinjo.

Na kraju je rekao i kako želi da pomogne turskoj ligi u razvoju, ali da mu je najbitniji Fenerbahče.

"Želim da radim za turski fudbal, za tursku ligu i želim da pomognem da se poboljša. Ipak, najvažnija stvar za mene nije turski fudbal ili turska liga, već Fenerbahče", izjavio je Murinjo na oduševljenje svih navijača.