Vesti iz fudbala

Vučelić poručio na Skupštini FK Partizan: Ne osećam se krivim, nismo lopovi i kriminalci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2023 19:00
Vučelić poručio na Skupštini FK Partizan: Ne osećam se krivim, nismo lopovi i kriminalci MN Press

Fudbalski klub Partizan održao je vanrednu sednicu Skupštine na kojoj su predsednik Milorad Vučelić i njegovi saradnici sumirali rezultate svog rada još od 2014. godine, otkako su stigli u Humsku.

Skupština je bila planirana za 15 časova, da bi potom bila pomerena za 17. U toku je Vučelićev ekspoze tokom kog je prvi čovek crno-belih kazao kako se ne oseća krivim za višegodišnja konstantna posrtanja, niti za loše stanje u Humskoj. On je pritom poručio kako u dobroj meri navijači "sapliću" klub i da su direktno odgovorni za gubitak od oko dva miliona evra, koliko je Partizan zbog njihovih sveukupnih ispada morao da plati.

"Ne osećam se krivim. Sve što smo činili, činili smo za dobrobit kluba i iz ljubavi prema Partizanu. Nikakvu materijalnu korist nismo pribavili za sebe. Ni ja, niti ostali čanovi uprave. Jedino što sam na jednom od putavanja zaradio koronu... A na izraze kako nam u upravi sede lopovi i kriminalci, mogu da kažem da samo lopovi i kriminalci misle da su svi oko njih takvi. Mi ne ličimo na većinu navijača", izjavio je između ostalog Vučelić.

Predsednik crno-belih govorio je i o dugovima.

"Kada sam došao 2014. zatekao sam blokiran račun za blizu 800 hiljada evra, dugovalo se četiri plate zaposlenima, šest plata igračima, imali smo i pokušaj samoubistva zaposlenih. Od dve revizorske kuće ustanovljen je dug od tačno 15 miliona evra, a onda se naknadno ispostavilo da je to ustvari bio dug od 23 miliona evra. Nisu nam bila dostupna sva dokumenta... Poreski dug državi je iznosio 5 miliona evra, on je noseći i multiplikovan kamatama najvećim delom ugrađen u onih 12 miliona poreskog duga, plus novog duga koji iznosi oko dva mliona evra".

Nije izostala ni zahvalnost državi i predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Od prvog dana imali smo pomoć države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. To je dovelo do povika sa tribina organizovanih navijačkih grupa koji su vređale predsednika zemlje. U sezoni 2016/17 osvajamo duplu krunu, a sve do poslednjih utakmica odjekuje "Uprava napolje". Sve ove godine mi govorimo istinu, bez želje da se ulagujemo, da lažemo, da se dodvoravamo. Mi govorimo i naglašavamo da nam država pomaže i da nam pomaže Aleksandar Vučić. U Nišu kada uzimamo titulu, ori se protiv predsednika kome "ne daju titulu", tada je izostalo "Uprava napolje"...

"U redu, kad se ori "Uprava napolje", dok Partizan gubi 4:0 od GAT-a, to je zasluženo. Kada Partizan izgubi od Radnika, to je zasluženo. Ali onda imamo da se i na uspesima viče "Uprava napolje".

"Došlo se do toga da deca koja su došla da gledaju Uroševića, Rikarda, Vujačića... skandiraju "Uprava napolje". Možemo reći da su igrači krivi, treneri, uprava... Ali šta se učinilo da do toga dođe? Da li je slađa ta odgovornost uprave ili uspeh tima koji volite? Mi pomenemo da smo dobili pomoć od države, onda idu uvrede na račun predsednika. I nikad ne kažemo to bez osnova, svaki put kažemo kad dobijemo licencu za Evropu, nikad nije rečeno na prazno. Neka misli ko šta hoće, ali ovo je istina".

Milorad Vučelić je na kraju svog skoro jednosatnog izlaganja zatražio od skupštinskih delegata da ga razreše dužnosti, međutim oni su odbili.