Vesti iz fudbala

Kadeti Srbije su u četvrtfinalu: Preokret protiv Kiprana doneo drugu fazu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 21:36
Kadestka reprezentacija Srbije pred meč Fudbalski savez Srbije
Kadestka reprezentacija Srbije pred meč

Kadetska reprezentacija Srbije stigla je do druge pobene na Evropskom prvenstvu preokretom protiv domaćina Kipra rezultatom 3:1. Posle minimalnog trijumfa nad Ukrajinom, naš tim se pokazao u još boljem svetlu i sada ima obezbeđen prolazak u narednu fazu takmičenja. 

Golove za naš tim postigli su Mihajlo Cvetković (45'+3) , Viktor Stojanović (53') i Vasilije Kostov (63'), dok se na drugoj strani u strelce ubeležio Petros Joanu (35').  

MN Press

Kadeti Srbije na trening

Kao da je našu selekciju blago ošamutio pogodak Joanua lob udarcem u 35. minutu. Iako su "Orlići" prilično agresivno ušli u utakmicu, Kiprani su poveli i preuzeli inicijativu, koju Cvetković prekida u nadoknadi prvog dela. 

Sve do kraja, naši reprezentativci su držali konce u svojim rukama i prilično snažno napadali, što je urodilo vođstvom u 53. minutu utakmice. 

Ono se deset minuta kasnije dupliralo, golom Kostova, čime je naš tim osigurao prolazak u četvrtfinale. Srbija sada ima šest bodova, dok su domaćini i dalje na nuli. 

U prvoj utakmici A grupe, reprezentacija Češke pobedila je danas Ukrajinu 3:1. Golove za Češku postigli su Lukaš Moudri u 12, Ondrej Penka u 61. i 88. minutu, dok je jedini gol za Ukrajinu postigao Kirilo Digtjar u 90+4. minutu iz penala.

Posle dva kola Češka ima šest bodova, pošto je u prvom kolu pobedila Kipar 5:0.  Češka će u trećem kolu igrati protiv Srbije u nedelju od 19.30 u Larnaki i tako odlučiti ko će sa prve pozicije dalje. Našem timu igra jedino pobeda, s obzirom da Česi imaju bolju gol razliku. 

 

Standings provided by Sofascore