Vesti iz fudbala

ŽFK Spartak predao meč Zvezdi: U Kupu izašle sa sedam fudbalerki na teren

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 19:22
Fudbalerke Crvene zvezde slave pobedu za "zelenim stolom" MN Press
Fudbalerke Crvene zvezde slave pobedu za "zelenim stolom"

Fudbalerke Crvene zvezde postale su nove šampionke Kupa Srbije tako što je finalni meč sa Spartakom registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist aktuelnih osvajačica domaćeg prvenstva. 

Utakmicu nije obeležila igra - iste nije ni bilo, već protest igračica Spartaka, koji su ga i te kako iskazale. Naime, na početku susreta, Subotičanke su na teren istrčale sa sedam devojaka u timu. Pravila nalažu da se utakmica ne može nastaviti ukoliko je travnaroj podlozi šest ili manje igrača, tako da se jedna od fudbalerki vicešampiona Srbije požalila na "povredu" odmah po prvom sudijskom zvižduku za početak utakmice i tako okončala duel. 

MN Press

Bizarna slika 11 fudbalerki Zvezde i sedam Spartaka

S obzirom da se na teren nije vraćala, Crvenoj zvezdi je pripao trofej namenjen osvajačicama Kupa Srbije, dok Spartak ostaju bez ikakve titule posle dugog niza godina. 

 

 

Podsećamo, cela farsična scena, nastala je usled nezadovoljstva Subotičanki usled načina na koji je odlučeno prvenstvo Srbije. Klub je povodom nemilog događaja nedavno izdao saopštenje povodom odluke da se okršaj u šampionatu registruje u korist Zvezde. 

"ŽFK Spartak je dobio Odluku CAS iz Lozane, nažalost na štetu kluba. Crvena Zvezda, njena predsednica kao i potpredsednica FSS su uspeli u svojim namerama koje su zacrtali - oteli su za zelenim stolom potpuno zasluženo osvojenu titulu na terenu Spartaku. Oteta titula će biti zasigurno predmet preispitivanja mnogih stvari u FSS i u društvu. Danas će rukovodstvo kluba obaviti razgovor sa igračicama i stručnim stabom, ubrzo će biti održana konferencija za medije, a nakon toga i sednica Upravnog odobra Skupština kluba nakon čega će klub zauzeti stav o daljim koracima", rekao je Arsić, tada.