Vesti iz fudbala

Uroš Spajić: Situacije sa Carevićem se dešavaju, veoma mi je drag ovaj gol

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

22.05.2024 00:18
Odlične partije Uroša Spajića su nagrađene pozivom u reprezentaciju Srbije MN Press
Odlične partije Uroša Spajića su nagrađene pozivom u reprezentaciju Srbije

Crvena zvezda je savladala Vojvodinu (2:1) u finalu Kupa Srbije i tako stigla do sedmog trofeja u pomenutom takmičenju, a ukupno 28. u istoriji kada su u pitanju nacionalni kupovi.

Jedan od strelaca u meču za trofej bio je Uroš Spajić. Defanzivac ekipe Vladana Milojevića je zatresao mrežu protivnika svega nekoliko minuta nakon nezgodnog sudara sa Vladimirom Carevićem, golmanom Vojvodine.

"Drago mi je da smo pobedili i ostvarili konačni cilj - osvojili duplu krunu. Čestitao bih igračima Vojvodine, kao i navijačima oba kluba. Utakmica je zadovoljila sve kriterijume, bilo je dosta pogodaka i poništenih golova. Drago mi je da smo slavili na kraju. Imao sam situaciju sa Carevićem, ali to se dešava u fudbalu. Odmah mi se izvinio i još mi je draže što sam potom postigao gol. Bio sam malo ošamućen. Kažu mi da je u jednom momentu moj brat uleteo u teren, a nisam ga ni video. Srećom kratko je trajalo, doktor je očigledno uspeo da me podesi", uz osmehe je odgovorio Spajić.

Iskusni štoper je ovaj pogodak proslavio strastvenije nego neke druge, ali je istakao da mu je omiljeni onaj u večitom derbiju.

"Veoma mi je drag ovaj gol, posebno jer ima težinu, ali mi je među omiljenima i gol u debiju. Srećan sam što igram kod svoje kuće, a postizati golove za Crvenu zvezdu nosi posebnu emociju. Nadam se da se neću zaustaviti", istakao je defanzivac.

Crvena zvezda će sezonu završiti u subotu utakmicom protiv Čukaričkog (19h, TV Arena sport), a Spajić je pozvao navijače da dođu na stadion "Rajko Mitić" i proslave kraj jedne teške, ali uspešne sezone.

"Veoma mi je drag ovaj gol, posebno jer ima težinu, ali mi je među omiljenima i gol u debiju. Srećan sam što igram kod svoje kuće, a postizati golove za Crvenu zvezdu nosi posebnu emociju. Nadam se da se neću zaustaviti", rekao je Spajić.

Kao nagrada za odlična izdanja u crveno-belom dresu, usledio je povratak u nacionalni tim. Štoper Crvene zvezde se našao na širem spisku Dragana Stojkovića za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"To što sam se našao na spisku je ogromna satisfakcija posle svega što sam prošao. Težak period je iza mene, ali je iza mene. Vratio sam se posle utakmice sa Čukaričkim na kojoj nisam bio svoj. Dao sam sve od sebe i vratilo mi se. Drago mi je da je to uvideo i selektor", podvukao je Spajić.