Vesti iz fudbala

Šerif Endiaj: Nikad do sad nisam osvojio trofej, Milojević mi je vratio samopouzdanje

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

22.05.2024 00:02
Šerif Endiaj je postigao dva gola koja su poništena u finalu Kupa Srbije MN Press
Šerif Endiaj je postigao dva gola koja su poništena u finalu Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Vojvodinu u finalu Kupa Srbije (2:1) i tako stigli do 28. osmog trofeja u nacionalnom kupu (sedmog od 2006. godine).

Šerif Endiaj je bio jedan od igrača koji su bili najzapaženiji za meču. Senegalac je postiga dva gola, ali su oba poništena nakon reakcije iz VAR sobe.

"Imao sam veoma dobru sezonu za sobom. Bilo je teško na početku, ali su na kraju svi zadovoljni jer su saigrači i trener verovali u mene, zato sam i postigao golove. Poništena su mi dva gola, ali to se dešava. Nikada do sada nisam osvojio trofej u karijeri, a posle titule su mi rekli 'zašto ne bi uzeo još jedan'. Srećan sam zbog sebe i zbog tima, tu sam da im pomognem. Nikada ne odustajem, bilo da dajem golove ili, uvek dajem sve od sebe za ekipu", izjavio je Endiaj nakon utakmice.

Napadač osvajača duple krune se osvrnuo i na protivnika u finalu kupa.

"Vojvodina ima jako dobar tim i odigrali su dobru utakmicu, došli su da se nadigravaju i da pobedom obezbede plasman u Evropu. Srećan sam zbog pobede. Posle pobede osećam se kao u filmu, proslavićemo sve u poslednjoj utakmici u subotu", izjavio je Senegalac.

Nakon dolaska Vladana Milojevića, Endiaj je zaigrao znatno bolje u odnosu na jesenji deo sezone. 

"Milojević mi je dao samopouzdanja. Na početku sezone sam u jednom trenutku igrao, u drugom nisam, ali dolazak novog trenera je sve promenio. Rekao mi je da mi veruje, da mogu postići više od deset golova i ja sam mu vratio na terenu", istakao je Endiaj.

Za kraj je pričao o narednoj sezoni i eventualnom ostanaku u crveno-belom dresu u narednoj sezoni. 

"Niko ne zna šta nosi budućnost. Imam važeći ugovor sa Zvezdom, ne razmišljam o odlasku, već samo o odmoru", zaključio je senegalski napadač.