Vesti iz fudbala

Sautgejt saopštio spisak: Kejn i Belingem predvode Englesku protiv Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 15:54
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt Tanjug/AP Photo/Steven Paston/PA
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, saopštio je danas širi spisak od 33 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Džordan Pikford, Eron Ramsdejl, Džejms Traford, Din Henderson.

Odbrana: Kajl Voker, Hari Megvajer, Luk Šo, Luis Dank, Džons Stons, Džo Gomez, Ezri Konsa, Trent Aleksander-Arnold, Kiran Tripije, Mark Guehi, Džarel Kvansa, Džared Brantvajt.

Srednji red: Deklan Rajs, Džud Belingem, Konor Galager, Kobi Maino, Džejms Medison, Kol Palmer, Bukajo Saka, Džek Griliš, Fil Foden, Džerod Boven, Entoni Gordon, Kurtis Džons, Adam Vorton, Ebereči Eze.

Napad: Hari Kejn, Oli Votkins, Ajvan Toni.

Sautgejt se takođe obratio javnosti, a istakao je da nikada nije bilo više problema.

"Nikada nije bilo toliko nepoznatih situacija i problema. Imali smo turnire na koje smo vodili rovite igrače za koje smo znali da će se oporaviti, imali smo turnire na koje su nam se neki članovi tima kasnije priključivali, ali sada imamo zaista mnogo povreda. Pred nama je veliki izazov i biće nam potrebno vreme. Nekim igračima trebaju minuti da bi ušli u formu, dok drugima treba pauza da se osveže posle naporne sezone. Ne znamo na kojim pozicijama ćemo morati da kratimo, pitanje je ko će se kako osećati u narednom periodu i kako će odgovoriti zahtevima na treninzima. U narednih nekoliko nedelja imaćemo jasniju sliku. Svi imaju šansu da se dokažu", istakao je Sautgejt.

Orvi izbor za levog beka jeLuk Šo, koji je trenutno povređen.

"Pošto je on prvi izbor za levog beka daćemo mu određeno vreme, ali nisam siguran šta će biti. On je uporan, želi što pre da se oporavi, ali razgovarao sam sa medicinskim timom i njegov povratak na teren ne deluje blizu. Videćemo, ne znam šta je realno u ovom trenutku...".

Selekcija Engleske će do početka kontinentalnog šampionata odigrati dve prijateljske utakmice, protiv Islanda i Bosne i Hercegovine.

Engleska će na EP, koje će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, igrati u grupi C protiv Srbije, Danske i Slovenije.