Vesti iz fudbala

Alonsov Bajer bez poraza stigao do titule: Dve utakmice ih dele od istorije

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

18.05.2024 17:25
Bajer Leverkuzen ima šansu da sezonu završi bez poraza i sa tri trofeja u vitrinama Tanjug/AP Photo/Michael Probst
Bajer Leverkuzen ima šansu da sezonu završi bez poraza i sa tri trofeja u vitrinama

Dešavalo se da u modernom fudbalu vidimo klubove kako osvajaju ligaške titule bez poraza. Gledajući pet najboljih liga u Evropi, to su u 21. veku učinili Arsenal, Juventus i sada Bajer Leverkuzen. Međutim, postoji velika šansa da nemački klub završi sezonu bez poraza i sa sva tri trofeja.

Izabranici Ćabija Alonsa su savladali Augzburg u poslednjem kolu 2:1 (2:0) i tako završili sezonu u Bundesligi sa 28 pobeda, šest remija i prvom titulom nacionalnog prvenstva u istoriji kluba. 

Popularnim "farmaceutima" je u mislima bilo verovatno finale Lige Evrope koje će u sredu igrati protiv Atalante. Ipak, rutinski su savladali Augzburg golovima Viktora Bonifejsa u 12. i Roberta Endriha u 27. minutu. 

 

 

Leverkuzenu su tako ostale dve utakmice do kraja sezone i u obe će se boriti za nove trofeje. Prvo će 22. maja igrati protiv Atalante u finalu Lige Evrope, a zatim i 25. maja protiv Kajzerslauterna u finalu Kupa Nemačke.

U slučaju trijumfa u obe utakmice, Bajer će sezonu završiti bez poraza sa sva tri moguća trofeja. Kao što je već rečeno, dešavalo se da ekipe bez poraza osvoje prvenstvo, ali moderni fudbal ne pamti klub koji je osvojio sve trofeje i pritom sezonu završio bez poraza. Ćabi Alonso i "farmaceuti" će imati priliku da učine to, i deli ih svega 180 (ili 240) minuta od toga.