Vesti iz fudbala

Gudelj želi kao Eriksen: Ako postoji rešenje, kraj karijere nije opcija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 14:19
Gudelj želi kao Eriksen: Ako postoji rešenje, kraj karijere nije opcija Twitter/Córdoba CF

Dragiša Gudelj nema nameru da ostavi fudbal i već planira da se poput Kristijana Eriksena, posle oporavka, vrati na teren i igra na profesionalnom nivou.

Da je to moguće videli smo upravo na primeru danskog fudbalera, koji je tokom utakmice Evropskog prvenstva 2020. imao srčani zastoj i u prvi mah se činilo da će Eriksen izgubiti najvažniju bitku. Zahvaljujući brzoj reakciji lekara sprečena je tragedija, da bi se kasnije, nakon potpunog oporavka Danac vratio na teren, obukao dres Mančester junajteda i ponovo zaigrao za državni tim.

 

 

Srpski fudbaler i rođeni brat Nemanje Gudelja doživeo je srčani zastoj prošle subote na utakmici koju je njegova Korodoba igrala protiv Rasinga. Posle intervencije lekara i hitne hospitalizacije, Dragiša je ostao u životu, a oporavak teče u najboljem redu. Već sada razmišlja da se vrati profesionalnoj karijeri, a, kako navode španski mediji, to bi moglo da mu uspe uz pomoć uređaja koji se u medicini zove implantabilni karioverter defibrilator.

Posle odrađenih detaljnih testova utvrđeno je da je Gudelj patio od ventrikularne tahikardije i da je ona razlog srčanog zastoja. Glavnu ulogu u borbi za život fudbalera tokom subotnje drame odigrao je kardiolog Pepe Segura, koji je bio prisutan na tribinama i čim je došlo do dramatične situacije spustio se na teren i pružio Dragiši prvu pomoć.

Kordoba je u zvaničnom saopštenju još jednom iskazala zahvalnost medicinskom osoblju iz Univerzitetske bolnice "Reina Sofija", u kojoj se Gudelj oporavlja i u kojoj je u ponedeljak otpušten sa intenzivne nege.