Vesti iz fudbala

Omladince Srbije tri minuta delilo od Evropskog prvenstva!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2023 16:09
Omladince Srbije tri minuta delilo od Evropskog prvenstva! MN Press

Samo tri minuta delila su omladinsku fudbalsku selekciju Srbije od plasmana na EP na Malti! Iako su od 45. minuta imali igrača manje, izabranici Jovana Damjanovića vodili su protiv Poljske 2:1 sve do tri minuta pred kraj kada je domaćin izjednačio na 2:2 i uz remi Letonije i Izraela, zbog boljeg skora, osvojio je prvo mesto u Grupi 6 i plasirao se na Evropsko prvenstvo koje će se od 3. do 16. jula igrati na Malti i to sa osam selekcija.

Omladinci Srbije igrali su dosta dobro protiv domaćina turnira Poljske i poveli su u 32. minutu iz jedanaesterca. Kozubal je oborio Miloševića, a Mihajlo Petković je bio siguran sa bele tačke. Međutium, vezni igrač Partizana je zatim neoprezno dobio dva žuta kartona u razmaku od 10 minuta i Srbija je u nastavklu meča morala da brani prdnost sa igračem manje.

Pritiskala je Poljska u nastavku ne bi došla do izjednačenja, ali se zatresla mreža Ziča. Levi bek Ognjen Mimović je u 60. minutu povisio prednost Srbije na 2:0 i tada se činilo da će "orlići" na EP. Međutim, sa igračem više, autogolom Simića je domaćin u 78. minutu smanjio na 2:1, a Matijevič je u 87. izjednačio na 2:2 i tako odveo Poljsku na EP! Šteta.

Omladinska selekcije je igrala u sastavu: Stevanović - Đurđević, Leković, Miličić, Mimović - Jevremnović (od 45. Stjepanović), Miladinović (od 74. Simić), Petković, Abadžija (od 88. Milosavić) - Milošević, Mijatović.