Vesti iz fudbala

Damijan Le Talek odložio kopačke i postao savetnik predsednika Zenita: Eks fudbaler Crvene zvezde na novom početku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 13:50
Damijan Le Talek iz tima Zenita prešao u rukovodstvo ruskog kluba Guliver/AP Photo/Darko Vojinovic
Damijan Le Talek iz tima Zenita prešao u rukovodstvo ruskog kluba

Damijan Le Talek, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, neće više igrati fudbal ali će ostati u sportu, jer mu je njegov poslednji klub u karijeri, Zenit, dao nov posao i to ni manje ni više nego u upravi. 

Doskorašnji defanzivni vezista iz Francuske imenovan je za ličnog savetnika predsednika Upravnog odbora ruskog velikana.

"Le Talekova uloga će se fokusirati na razvoj fudbalskih partnerstava sa klubovima i organizacijama u Evropi, Africi i na Bliskom istoku", saopštio je Zenit.

Na istom mestu je napravljen i poresek upravo završene igračke karijere tridesetčetiri godine starog fudbalskog penzionera. 

"Le Talek je rođen 9. aprila 1990. u Poisiju, Francuskoj, a fudbalsku karijeru je započeo u sadašnjem klubu Lige 1 Avru, pre nego što je potpisao profesionalni ugovor za Ren 2007. Nastavio je da predstavlja Borusiju Dortmund, Nant, Mordoviju, Saransk, Crvenu zvezdu, Monpelje, AEK iz Atine, Torpedo Moskvu, Sošo i Hanoj.

Odigrao je više utakmica za Francusku na različitim nivoima mladih selekcija i osvojio prvenstvene titule u Nemačkoj i Srbiji. Svi u Zenitu pozdravljaju Damijena Le Taleka i žele mu sve najbolje u novom profesionalnom poduhvatu", stoji u pisanoj objavi kluba iz Sankt Peterburga.