Vesti iz fudbala

Dragan Stojković hvalio napadača: Dobro je imati 45 minuta pravog Vlahovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 23:35
Dragan Stojković hvalio napadača: Dobro je imati 45 minuta pravog Vlahovića MN Press

Fudbaleri Srbije zabeležili su i drugu pobedu u kvalifiakcijama za Evropsko prvnestvo. Na gostovanju Crnoj Gorti i Podgorici slavili su rezultatiom 2:0, golovima Dušana Vlahovića. Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi izneo je utiske na konferenciji za medije. 

"Fanstastična utakmica za obe ekipe. Bilo je puno agresivnosti i jakog tempa, sadržajna i takmičarska utakmca, kako smo i očekivali. Ono što je najvažnije, rezultat pokazuje kaoko su tekle stvari na terenu. Ambcija je bila da pobedimo, ostvarili smo je. Teška utakmica, iscpljujuća", bili su prvi utisci selektora Srbije.

Izmene koje je Dragan Stojković izvršio u drugom poluvremenu donele su rezultat. Dušan Vlahović i Andrija Živković zamenili su Ivana Ilića i Filipa Đuričića. 

"Morali smo da menjamo u drugih 45 minuta, imali smo deficit na sredini terena, u pravom momentu smo izvršili promene. Na osnovu dešavanja na terenu, morali smo da reagujeo. Znali smo šta će se desiti, bili smo strpljivi, znali da će doći do egzekucije. Problem je taj što i protivnik hoće da postigne gol. Sačuvali smo mrežu na teškom gostovanju što nas čini zadovoljnim. Crna Gore je bila agresivna, iskristila je našu pasivniju igru i greške na sredini terena i ugrozila nas u prvom delu".

 

 

Selektor "orlova" komentarisao je i promene u sastavu u odnosu na meč sa Litvanijom.

"Pretpostavili  smo da će protivnik igrati sa tri štopera, pa smo počeli samo sa Mitrovićem u špicu. Drago mi je da Vlahović postiže golove, njemu je to bilo potrebno. Predvideli smo tok utakmice, dobro je imati 45 minuta pravog Vlahovića. Odluka da Mladenović i Đuričić počnu, smatrao sam da nam je Živkovič potrebniji u nastavku. Nije bilo lako igrati protiv agresivne Crne Gore koja nije daleko od plasmana u Nemačkoj, budu li igrali sve vreme sa ovakvim htenjem i količinom borbenosti. Svi rivali će to osetiti. Mi idemo svojim putem, korak po korak, postigli smo četiri gola, nismo primili nijedan, osvojili smo šest bodova, više od toga ne može. Na da UEFA", zaključio je Dragan Stojković.