Vesti iz fudbala

Boka u polufinalu Kupa Argentine: River kapitulirao pred svojim navijačima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 22:34
Fudbaler Boke Edson Kavani Tanjug/AP Photo/Nicolas Aguilera
Fudbaler Boke Edson Kavani

Fudbaleri Boke Juniors plasirali su se u polufinale Liga Kupa Argentine, posle pobede nad River Plejtom u gostima i za mesto u samoj završnici takmičenja boriće se protiv Estudijantesa - 3:2 (1:1).

Sve je inače lepo počelo za River. Domaći tim stigao je do vođstva u ranoj fazi meča golom Borhe, ali je Boka u nastavku zaigrala daleko kvalitetnije i posle preokreta stigla do velike pobede u derbiju i mesta među četiri najbolje ekipe u takmičenju.

Najpre je Merentijel smanjio razliku u nadoknadi prvog poluvremna, da bi sa dva brza gola Kavanija i pomenutog Merentijela sredinom drugog dela igre, ekipa sa popularne "Bombonjere", stekla nedostižnu prednost.

River je, istina, do kraja nastojao na sve načine da se vrati u meč. Nošena hukom sa tribina, domaća ekipa pretila je do poslednjeg minuta. U samoj nadoknadi nekako je i uspela da probije bedem najljućeg rivala golom Dijaza, ali nije bilo više vremena za nešto više.

Boka je na kraju uspela da slavi u "Superklasiku" i zakaže duel sa Estudijantesom, koji je prethodno sa 3:0 bio bolji od Karakasa.
 

 

Cup tree provided by Sofascore