Vesti iz fudbala

Dele Ali ima samo jedan cilj: Povratak u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 14:58
Fudbaler Evertona, Dele Ali Guliver/Craig Thomas News Images
Fudbaler Evertona, Dele Ali

Fudbaler Evertona, Dele Ali izjavio je kako mu je cilj da se vrati u reprezentaciju Engleske do Svetskog prvenstva koje će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku 2026. godine.

Englez je svoj poslednji meč odigrao 26. februara 2023. godine za Bešiktaš. Pozajmica mu je istekla u prošle godine nakon čega se vratio u Everton. Ipak, Šon Dajš ga nije imao u planovima tako da se nije našao u protokolu ni za jedan meč u ovoj sezoni.

Ali je doživeo i povredu prepona pred kraj 2023. godine. Međutim, on i dalje želi da igra fudbal na vrhusnkom nivou. U razgovoru za Skaj Sports je izjavio kako mu je cilj da se vrati u reprezentaciju Engleske na Mundijalu koji će se održati 2026. godine.

"Imam podsednik na teelfonu koji svakog dana u 11 časova kaže: Svetsko prvenstvo 2026. To je moj cilj. To je moj nivo", rekao je Ali.

Nekada najbolji mladi igrač Premijer lige je 11. aprila napunio 28 godina, ali nema sumnje da i dalje ima prostora da zaigra ponovo na vrhunskom nivou. Od kako je napustio Totenhem 2022. godine, njegova karijera je krenula nizbrdo. Videćemo hoće li Ali uspeti u svojoj nameri da zaigra na Mundijalu.