Vesti iz fudbala

Hari Kejn i Bukajo Saka lako otpisali Ukrajinu, Engleska grabi ka Nemačkoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 19:56
Hari Kejn i Bukajo Saka lako otpisali Ukrajinu, Engleska grabi ka Nemačkoj Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Engleska grabi ka EURO 2024. u Nemačkoj, posle trijumfa u derbiju Grupe "C" nad Italijom, martovski ciklus su zaključili sa novom "trojkom" protiv Ukrajine 2:0 (2:0) za lidersku poziciju. Hari Kejn i Bukajo Saka su u roku od tri minuta rešili sve dileme.

Engleska je polako počela da pritiska Ukrajinu, nije forsirala od starta, ali od 9. minuta, kada je Kejn pao i tražio penal posle sudara sa Svjatokom, pitao se uglavnom "Gordi Albion". Imao je Kejn dve solidne situacije koje nisu urodile plodom, ali je "sve mirisalo" na pogodak najboljeg strelca "Gordog Albiona" u istoriji, koji je pre meča od Saveza dobio i "zlatnu kopačku".

 

 

Što se naziralo, to se i dogodilo. Hari Kejn je započeo i završio napad golom u 37. minutu. Bukajo Saka je primio pas od kapitena na desnoj strani, zatim je idealno centrirao na drugu stativu a as Totenhema je podmetnuo nogu ispred Karavaeva i upisao svoj 55. pogodak za "Gordi Albion".

Nije prošlo ni tri minuta, a Bukajo Saka je potvrdio fantastičnu formu i izuzetan talenat. "Okrenuo" je igrača Ukrajine, a zatim sa 17 metara pogodio sam gornji ugao. Majstorski.

 

 

Da Englezi spadaju u sam krem svetskog fudbala svedoči i drugo poluvreme koje su odigrali rutinski, sigurno, ne dozvoljavajući Ukrajincima ni da im ozbiljnije priprete. Držali su igru u svojim rukama, mogli su Saka, Kejn, Griliš da definitivno reše meč, ali "Gordom Albionu" je bilo važno da ubeleži šest bodova na startu što su i ostvarili. 

Kvalifikacije za EURO 2024.

Grupa C, drugo kolo

Engleska - Ukrajina 2:0 (2:0)
/Kejn 37, Saka 40/

Malta - Italija 20.45 (TV Arena Premium 1)