Vesti iz fudbala

Alonso otkrio zašto ostaje u Leverkuzenu: Igrači su tražili to, nije vreme za odlazak

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

11.04.2024 20:09
Trener Bajer Leverkuzena, Ćabi Alonso Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Trener Bajer Leverkuzena, Ćabi Alonso

Bajer iz Leverkuzena je u ovoj sezoni odigra 41 utakmicu u svim takmičenjima, a broj poraza koji je nemački klubu upisao je - nula. Zasluge naravno idu igračima koji nose dres "farmaceuta", ali veliki udeo u tome ima i Ćabi Alonso.

Španski trener je na pragu osvajanja prve titule Bundeslige u istoriji Bajera, a tako će prekinuti niz Bajern Minhena od 11 uzastopnih trofeja u nemačkom prvenstvu. Leverkuzen se takođe nalazi i u finalu Kupa Nemačke, kao i u četvrtfinalu Lige Evrope.

Alonso se povezivao sa prelaskom u Liverpul i Bajern na leto, ali je vrlo brzo medijima potvrdio da neće napustiti klub na kraju ove sezone i da će ostati u redovima Leverkuzena. Sada je na konfereniciji za medije otkrio i razlog zbog čega ostaje u ekipi.

"Igrači su tražili da ostanem, to je presudilo. Svakako je nekoliko razloga zašto sam ostao. Napravili smo za samo godinu pravi tim sa neverovatnih duhom. Nije vrijeme za odlazak. Osećam da sam deo kluba", rekao je Alonso.

Mladog stratega i "farmaceute" večeras od 21 čas čeka prvi meč četvrtfinala Lige Evrope protiv Vest Hema (TV Arena 3 Premium), dok će za vikend trijumfom na domaćem terenu protiv Verdera i matematički osvojiti titulu Bundeslige.