Vesti iz fudbala

Evroliga je uništila košarku, borim se da Superliga to ne uradi fudbalu: Predsednik UEFA ima zanimljivo poređenje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 10:20
Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin MN Press
Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin

Onog dana ka je FIBA prepustila Evroligi rukovođenje najjačim evropskim klupskim takmičenjem napravljena je velika greška i UEFA sigurno neće dozvoliti da se nešto slično dogodi u fudbalu, kaže predsednik UEFA, Aleksander Čeferin.

Prvi čovek Evropske fudbalske unije je po ko zna koji put ponovio da od formiranja Superlige neće biti ništa, a ovom prilikom je povukao zanimljivu paralelu sa košarkom.

"Superliga kao takmičenje nikoga ne zanima. To je potpuni promašaj. Ljudi vole fudbal jer je to sport u kojem svi imaju istu šansu i nema povlašćenih klubova. Pogledajte samo šta se dogodilo košarci sa Evroligom. To je nedopustivo. Superliga vam je fudbalska Evroliga", rekao je Čeferin.

Prema rečima "prvog čoveka evropskog fudbala", oni koji pokušavaju da unište najpopularniji sport na svetu, konstanto vrše pristisak i prete, ali UEFA se neće predati.

"Bilo je tokom ovim nekoliko godina raznih vrsta pritisaka i pretnji. Onih direktnih i indirektnih. Poručuju nam da su jači od nas, kako ih ne možemo zaustaviti i kako će nas tužiti. Čak je i moja surpuga jendom prilikom čula te pretnje dok je bila sa mnom u kolima. Ali ja se ne plašim. Apsolutno sam siguran da UEFA ne radi ništa loše, da je sve po propisima i nemojte nas mešati sa FIFA."

Čefern je izneo još jedan zanimljiv detalj u prilog činjenice da najbogatiji svetski klubovi ne treba da imaju svoje takmičenje zatvorenog tipa.

"Klubovi koji žele da budu u Superligi uopšte nemaju igrače iz svojih škola. Oni ne stvaraju gotove fudbalere nego ih kupuju iz zemalja čiji klubovi ne mogu da igraju njihovu takmiče. To nije normalno". rekao je Čeferin.