Vesti iz fudbala

Tomas Leč posle pet poraza dobio otkaz u Bohumu, Kunc prvi "pik" za novog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 14:56
Fudbaleri Bohuma dobiće uskoro novog trenera Tanjug/David Inderlied/dpa via AP
Fudbaleri Bohuma dobiće uskoro novog trenera

Pet poraza u šest poslednjih mečeva, dovoljan razlog za otkaz. U Bohumu su rešili da se "oslobode" dosadašnjeg trenera Tomasa Leča i povere "kormilo" ekipe novom šefu struke.

Nemački klub je uručio otkaz 55-godišnjem treneru posle poraza Bohuma od direktnog konkurenta za opstanak Kelna (2:1) minulog vikenda. 

 

 

To je očigledno bila kap koja je prelila čašu, jer od trenutka kada su sredinom februara pobedili Bajern Minhen, usledio je vrtoglavi pad fudbalera Bohuma. U narednih šest mečeva je osvojen samo jedan bod, a nekoliko puta je ispuštano vođstvo.

Do kraja takmičenja u Bundesligi je ostalo još šest kola i tu će se rešavati pitanje opstanka, a u Bohumu su želeli da čuvenom "šok" terapijom vrate ekipu na pobednički kolosek. 

Nemački mediji uveliko navode da će novi trener biti Štefan Kunc, koji je deo igračke karijere proveo u tom klubu. Inače, do 2023. je bio selektor Turske.

Bohum, za koji igraju srpski reprezentativac Erhan Mašović i nekadašnji prvotimac Partizana Takuma Asano, pokušaće bodove spasa da potraže u duelu sa Hajdenhajmom narednog vikenda.