Vesti iz fudbala

Kvalifikacije fudbalerki za EP na Areni: Srbija na startu dočekuje Škotsku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 15:00
Jelena Čanković će igrati protiv Škotske MN Press
Jelena Čanković će igrati protiv Škotske

Fudbalerke Srbije u Leskovcu na stadionu "Dubočica" dočekuju Škotsku (18.00, TV Arena 3 Premium) na startu Grupe 2 B Divizije kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati  od drugog do 27. jula 2025. godine u Švajcarskoj. 

I odmah treba reči da će se uz domaćina na EP kvalifikovati osam najboljih selekcija iz A divizije, dok selekcije iz B i C Divizije to pravo moraju da steknu kroz dodatne baraže. Sistem je pomalko komplikovan, jer četiri najbolje i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz B Divizije stiču pravo nastavka takmičenja u prvom od dva baraža do konačnog cilja.

 

 

Srbija danas dočekuje Škotsku, pa zatim 9. aprila igra protiv Izraela u mađarskom Đeru. Zatim se 31. maja maju sastaje sa Slovačkom u Beogradu, a sa istim rivalom igra četvrtog juna. Izrael dolazi u Srbiju 12. jula i na kraju izabranice Dragiše Zečevića 16. jula putuju u Škotsku. Iz ovih šest mečeva potrebno je biti prvi ili među dve najuspešnije selekcije koje su drugoplasirane za bolji žreb u prvom baražu. 

Srbija će danas igrati bez  Miljane Ivanović, Anđele Frajtović, Tajle Džej Vlajnić, Dejane Stefanović i Oršoje Vajde, dok je Nina Matejićč sa omladinskom reprezentacijom. Oporavile su se Jelena Čanković i Anđela Krstić.

 

 

"Devojke su spremne, odradili smo poslednju pripremu pred Škotsku. Dobra pristup, dobro prepoznavanje principa u organizaciji naše igre, u fazi odbrane i u fazi napada. Tako da mislim da će biti sve kako treba. Teren u Leskovcu je u perfektnom stanju, naša ekipa hoće da kroz brzu igru i posed da ugrozi gol protivnika. Ambijent je sjajan, očekujemo da nas publika zdušno bodri, a devojke će im se za to odužiti dobrom partijom", istakao je selektor Zečević.

Kvalifikacije za EP

Grupa 2 - B Divizija, prvo kolo

Slovačka - Izrael 15.00
Srbija - Škotska 18.00 (AP3)