Vesti iz fudbala

Priznanje za legendu Partizana: Ivan Ćurković dobio nagradu "Mihajlo Andrejević - Andrejka"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2023 18:45
Priznanje za legendu Partizana: Ivan Ćurković dobio nagradu "Mihajlo Andrejević - Andrejka" FK Partizan

Počasni predsednik FК Partizan, Ivan Ćurković, dobitnik je novoustanovljene nagrade "Mihajlo Andrejević – Andrejka", koja je ove godine dodeljena na 12. tradicionalnoj manifestaciji "Dani fudbala" u Republici Srpskoj.

Ćurković je svoju golmansku karijeru počeo u mostarskom Veležu, sa Partizanom je bio šampion Jugoslavije i učestvovao je u finalu Кupa evropskih šampiona!

Sa Sent Etjenom je bio šampion Francuske četiri puta i tri puta osvajač kupa te zemlje, kao i finalista КEŠ 1976. godine, a za reprezentaciju Jugoslavije je branio na 19 utakmica!

"Ovo je veliko priznanje. Doktor Mihajlo Andrejević - Andrejka bio je veliki čovek. Bio je neko sa najdužim stažom u FIFA. On je našu veliku zemlju predstavljao na najlepši način i neko kome se nije imalo šta zameriti. Bio je diplomata, ostavio je dubok trag i veliki utisak", rekao je Ivan Ćurković prilikom dobijanja nagrade u Banjaluci, a zatim dodao:

"Jako sam ponosan da je jedno od priznanja ponelo njegovo ime. U Banjaluci su ga se ljudi setili, ta sećanja su jako važna i ja sam im vrlo zahvalan zbog toga. Oduševljen sam ovim priznanjem, mnogo mi je drago".

Ćurkoviću je nagradu "Mihajlo Andrejević – Andrejka" uručio glumac Vojin Ćetković, dok su prestižna priznanja na manifestaciji "Dani fudbala" do sada dobili i Mladen Кrstajić, Dejan Stanković i Nenad Bjeković.