Vesti iz fudbala

Rudi Fernandez uskoro završava blistavu košarkašku karijeru: Star sam, ovo je kraj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 15:34
Rudi Fernandez, košarkaš Reala, uskoro odlazi u penziju Guliver
Rudi Fernandez, košarkaš Reala, uskoro odlazi u penziju

Rudi Fernandez poslednje mesece blistave košarkaške karijere, jer je odlučio da na kraju sezone završi s igranjem između dva obruča, što je decenijama s velikim uspehom radio.

Mada o penzionisanju nije govorio na direktan način iz svega što je izgovorio na današnjoj konferenciji za medije, pred meč njegovog Reala i Baskonije u Evroligi, proizilazi da kraj brzo dolazi.

"Star sam i polako počinjem da mislim o drugim stvarima, o porodici pre svega. Ostalo mi je još nekoliko meseci i nadam se da ću doprineti igri tima. Osećam se voljenim i ovo je kraj, ali ima još nekoliko meseci da uživam sa saigračima", rekao je 39-godišnji Fernandez, uz nadu da će poslednje zbogom biti na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta. 

 

 

Fernandez je karijeru počeo u Huventudu, čiji je dres nosio od 2002. do 2008 godine, posle čega je kao član Portlanda i Denvera tri godine proveo u NBA, da bi 2012. godine ponovo ušao u svlačionicu španskih "kraljevića". 

Sa Madriđanima je osvojio tri Evrolige, po šest titula šampiona i Kupa Španije, plus devet Superkupova. Sa Huventudom je dizao trofej Evrokupa, dok je sa Španijom osvojio 11 medalja na velikim takmičenjima,

Dva olimpijska srebra i jednu bronzu, dve svetske krune, četiri evropske titule, uz jedno kontinentalno srebro i bronzu.