Vesti EURO 2024

Novi problemi za Šalke: Para ima sve manje, klub možda bude morao da proda stadion

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 14:36
Stadion Šalkea u Gelzenkirhenu AP Photo/Martin Meissner
Stadion Šalkea u Gelzenkirhenu

Sve crnje i crnje vesti za navijače Šalkea.

Pre samo nekoliko dana pojavila se informacija da bi klub u slučaju da ispadne iz druge lige Nemačke mogao direktno da bude prebačen u četvrti rang takmičenja, jer ne postoje finansijske garanicje za igranje, a sada se u javnosti spekuliše o jednom još gorem scenariju.

Naime, ukoliko zaista ne uspeju da obezebede igranje u "Cvajti" naredne godine, postoji mogućnost da čelnici kluba prodaju stadion kako bi se oporavili od finansijskih poteškoća.

 

 

U pitanju je jedna od najmodernijih stadiona, ne smao u Nemčakoj, već i u Evropi, koji poseduje i pokretni krov, otvoren je 2001. godine i trenutno nosi naziv "Feltins Arena".

Podsećanja radi, u pitanju je objekat na kojem će s o vog leta igrati i mečevi Evroskog prvenstva, a upravo na njemu će 16. juna, uz dirkatn prenos na kanalu TV Arena 1 Premium, svoj prvi meča na ovom takmičenju odigrati i selekcija Srbije i to protiv Engleske.

Pred klubom sa trećom najvećom bazom navijača u Nemačkoj su, dakle, ključni meseci. Izuzetno bitno će biti da osigraju opstanak u drugoj ligi kako se Šalke ne bi raspao u narednoj sezoni. Prvi naredni test ih čeka već u subotu kada će na "Feltins Areni" gostovati direktan rival za opstanak, ekipa Braunšvajga.