Vesti iz fudbala

Materaci priznao šta je rekao Zidanu u finalu Mundijala 2006. godine: To nije trebalo da se desi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 08:54
Detalj sa finala SP 2006. godine nakon što je Zinedin Zidan glavom u grudi udario Marka Materacija AP Photo/Jasper Juinen, File
Detalj sa finala SP 2006. godine nakon što je Zinedin Zidan glavom u grudi udario Marka Materacija

Legendarni italijanski reprezentativac, Marko Materaci nakon 18 godina otkrio je detalje mitske scene kad ga je u produžecima finala Svetskog prvenstva 2006. u Nemačkoj glavom u grudi udario Zinedina Zidana.

Francuski kapiten nakon kraćeg verbalnog okršaja s Italijanom izgubio je živce i glavom u telo udario italijanskog štopera, koji je pao kao pokošen, a Zizu je zaradi isključenje u svojoj poslednjoj utakmici u karijeri.

"Ne sviđa mi se to jer to što se dogodilo ne odgovara onome kakva je moja karijera bila. Ta se epizoda nije smela dogoditi. U žaru napetosti tog finala, usred svih svađa i uvreda, Zidane mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem", počeo je priču Materaci i dodfao:

 

 

"Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru. Onda se on okrenuo i napravio je ono što svi pamte. Nikad nakon toga više nisam video Zidana." 

Bio je ovo prvi put da je Materaci otvoreno govorio o detaljima jednog od najupečatljivijih detalja sa Mundijala u 21. veku, dok je Zidan u nekoliko navrata pričao na tu temu.

"Provocirao me govoreći o mojoj sestri. Nisam ponosan na taj trenutak, ali on je deo moje karijere. Bio sam slab, nisam uspeo da kontrolišem emocije i uradio sam to što sam uradio. Mnogi misle da mi je uvredio majku, ali nije, govorio je mnogo loše o mojoj sestri", rekao je svojevremeno Zidan.