Vesti iz fudbala

Milenko Pavlov zadovoljan reakcijama na aktuelni serijal o Zvezdi i Partizanu: Duhovito podsećanje na vreme fer-pleja u fudbalu

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

04.04.2024 09:00
Detalji sa snimanja serije "Derbi u kafana Autokomanda" Privatna arhiva/Dragiša Kovačević
Detalji sa snimanja serije "Derbi u kafana Autokomanda"

Sa Crvenom zvezdom u srcu penzionisani, policajac, Radosav Raša Pavlović sa setom se seća svakog igrača, gola, šanse, crveno-belih, ali mašta i o novim uspesima tima iz Ljutice Bogdana u svakom narednom „večitom derbiju“. Jedan od glavinih junaka u serijalu „Derbi u kafani Autokomanda“, Milenko Pavlov, osvrnuo se na aktuelni fudbalski trenutak:

Serijal je velika reklama za fudbal, mada ovaj domaći mora da se popne na viši nivo, mada ne bih želeo da pričam o tome šta se događalo u poslednjih 20 godina. Imamo talentovane igrače, ali je potrebna i velika žrtva da bi se došlo do uspeha. Evropski fudbal je drugačiji nego pre 30 godina, mislim da se ranije igrao bolji nego danas. Sad su svi trkači. Fudbal mora da bude lepa priča da se navija za dobre poteze, to je već pitanje mašte, a podrazumeva se da igrači budu tehnički potkovani. Stvar je u brzom razmišljanju. Poenta je doneti odluke u sekundi, ko to može, taj je odličan igrač“.

Danas se igrači ne zadržavaju dugo u klubovima, pa publika i ne stigne da ih upozna, da im se divi, kao nekad Moci, Džaji, Šekiju…

Jesam zvezdaš, ali moj kum iz serije Boda je zagriženi partizanovac. Mislim da sam dosta objektivniji. Hoću da kažem, važno je da je serija duhovita. Kumovi se vole, a opet non-stop svađaju tipično srpski. Ljudi koji vole fudbal sigurno će je gledati, već imamo dosta pozitivnih reakcija. Zadovoljan sam serijom, podseća na fer-plej vremena. Eto Džaja je u jednoj seriji rekao da je po njemu Pele najbolji svih vremena, a i on je igrao u timu sveta“.

U seriji se spominju i klubovi iz bivše Jugoslavije.

Obuhvatili smo i ostale klubove iz nekadašnje zemlje, čak i onaj „slučaj“ Maksimir, odnosno meč između Dinama i Zvezde, kad su oni pravili državu. Sećamo se i utakmice iz 1980. Igrali su Zvezda i Hajduk, sve je „prštalo“ na terenu, a na kraju meča su svi zajedno plakali, mada su se oni kasnije predomislili“.

Dodatnu draž seriji daju i mlađe generacije, koje baš i ne znaju mnogo o istoriji „večitog derbija“ ali imaju pomoć sa interneta.

Tara, radnica u kafani je tipičan predstavnik mlade generacije i za sve mora da pita „gugl“. Odlično urađeno jer imamo još jednu generaciju. Sneža Savić je takođe tu. Ona tumači lik konobarice kojoj je kriv ceo svet za njen život, uvek nešto gunđa.  Naš prijatelj, inače navijač OFK Beograda pokušava da nas smiri, a opet i da doda nešto u korist svog kluba. Dramaturški dosta dobro urađeno. Zadovoljan sam. Ima tu dosta komičnih elemenata. Drago mi je što su nam gostovali Džaja, Dule, Bjeković i ostali“, zaključio je Pavlov.

Osim na TV Arena sport, serijal će se prikazivati i na SuperStar 2 kanalu, rezervisanom isključivo sa domaće serije. Prikazivaće se po jedna epizoda od ponedeljka do petaka. Premijera je u terminima 12.45, 16.10 i 20.30, a reprize  00.45, 04.10 i 08.00. Biće ukupno 460 emitovanja od 8.aprila do 28.juna.