Vesti iz fudbala

Partizanovi kadeti izgubili finale "Kupa budućnosti": Ajaks za gol bolji od klinaca iz Humske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.04.2024 19:25
kadetska postava FK Partizana na turniru u Holandiji FK Partizan
kadetska postava FK Partizana na turniru u Holandiji

Kadeti fudbalskog kluba Partizan osvojili su drugo mesto na međunarodnom turniru "Kup budućnosti u Amsterdamu", pošto su u finalu poraženi opd domaćeg Ajaksa - 1:2 (0:0). 

U prvoj fazi nadmetanja odigrali su nerešeno sa vršnjacima iz redova holandskog velikana, na putu do finala dobili su jedan Mančester siti i Anderleht,. ali su u meču za trofej bili za malo neefikasniji od rivala. 

Inače, turnir se igrao po sistemu dva puta po 20 minuta, a crno-beli su u prvom delu susreta sa "kopljanicima" bili ravnopravni rival. U nastavku je protivnik više napadao, a onda i poveo u 28. minutu.

Izabranici Đorđija Ćetkovića su krenuli po izjednačenje, ali je tim iz Amserdama duplirao prednost u 35. minutu. Ipak, Partizan je uspeo da smanji rezultat u 37. minutu preko Lazara Radosavljevića.

Za završnu reč, na kom su klinci iz Humske 1 ostavili dobar utisak i privukli pažnju ljudi iz fudbalskog sveta. Kao mnogo njihovih prethodnika u prošlosti, zbog čega se Omladinska škola Partizana dugo visoko kotira u evropskoj konkurenciji, kada je reč o rezultatima u mlađim uzrastima i "proizvodnja" prvotimaca.