Vesti iz fudbala

Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije u rodnom gradu otvorio mini-pič teren

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 20:22
Dragan Stojković selektor reprezentacije Srbije na otvaranju terena u Nišu FSS
Dragan Stojković selektor reprezentacije Srbije na otvaranju terena u Nišu

Selektor A tima Srbije ponovo je izazvao euforiju među mališanima u gradu odakle je krenuo ka fudbalskim visinama. Zahvaljujući donaciji "Mocart Fondacije", Osnovna škola Kralj Petar Prvi dobila je mini-pič teren koji će nositi ime "Dragan Stojković Piksi". Osim selektora svečanosti u Nišu prisustvovali su i Stevan Stojanović,direktor reprezentacije, ali i mnogobrojni gosti iz sveta fudbala i FSS. 

Prošlo je mnogo vremena, ova škola se nekada zvala Moše Pijade, sada se zove Kralj Petar Prvi, ali bez obzira na ime, sama lokacija i prostorije bude u meni najlepše emocije. Ovde smo igrali fudbal posle časova, dovoljno je bilo da postavimo po dva kamena i da nađemo neki predmet koji je ličio na loptu. Bili su to dueli između odeljenja, a pobeđivalo je uglavnom 7/2, ne znam zašto“, našalio se Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije.

Njegove reči potvrdio je direktor škole Robert Đunić.

Dragan je pohađao peti razred u trenutku kada sam ja završavao osmi. Sećam se tih utakmica koje su obilovale dečijom vriskom. Skupljali smo se oko terena i uživali u njegovim majstorijama. Hvala mu od srca što je došao da uveliča veliki dan za našu školu, hvala i ‘Mocart Fondaciji’ na ovom divnom terenu na kome će odrastati neki novi Stojkovići. Osnovna škola Kralj Petar Prvi je jedina obrazovna ustanova u Srbiji koja trenutno ima selektora i igrača u nacionalnom timu. Podsetiću da je pored Piksija, ovu školu pohađao i aktuelni reprezentativac Andrija Živković“, rekao je Đunić.

Stojković je sa puno emocija govorio o danima kada se spuštao sa Pasi poljane ka Bubnju i na terenima oko Spomen parka koji se nalaze u blizini škole igrao fudbal sa svojim drugarima.

Drago mi je što vidim da je škola renovirana i sređena, da su uslovi u kojima deca uče i bave se sportom daleko bolji od onih koje je imala moja generacija. Srećan sam i ponosan na svoje detinjstvo, na drugarstvo sa mnogim momcima koje traje i danas. To su momenti koji jednostavno ne mogu da se zaborave. Ulazimo polako u neke godine kada lagano sumiramo utiske, šta smo i koliko postigli u životu i karijeri. Nagrade i priznanja koja dobijam od ljudi iz svog rodnog grada za mene imaju posebnu dimenziju, baš iz razloga što odišu iskrenošću i lišeni su bilo kakvog interesa. To je ljubav koju moramo da gajimo, širimo i negujemo. Jedino zajedno možemo da se radujemo lepšoj budućnosti.“, rekao je Stojković. 

 

 

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski poželela je Draganu Stojkoviću i njegovim igračima sreću na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.
Uvek i na svakom mestu ističem koliko smo svi u Nišu ponosni na Dragana Stojkovića i sve ono što je uradio u igračkoj i trenerskoj karijeri. Hvala i Mocart Fondaciji na društvenoj odgovornosti, teren koji je dobila OŠ Kralj Petar Prvi biće mesto na kome će stasavati novi fudbalski idoli. Saznala sam od direktora škole da će uskoro biti sagrađena još jedna hala i vrtić, što je svakako fenomenalna inofrmacija. Na mamama i tatama je da rađaju decu, na nama da radimo igradimo. Lepi novi Niš sasvim drugačije izgleda u odnosu na vreme kada je Piksi pohađao ovu školu. Držimo mu palčeve u verujte da iz Niša šaljemo najpozitivniju energiju kada igra naša reprezentacija. Tako će biti i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.“ - rekla je Dragana Sotirovski.

FSS