Vesti iz fudbala

Borusija "nokautirala" šampiona na "Alijanc Areni": Leverkuzen na tri koraka do osvajanja titule

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 20:57
Detalj sa utakmice Bajern - Borusija Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Detalj sa utakmice Bajern - Borusija

Navijači Bajer Leverkuzena već polako osećaju miris titule, a taj miris se pojačao pobede Borusije Dortmund protiv Bajerna u Minhenu 2:0 (1:0) u 27. kolu nemačke Bundeslige.

Imao je problema klub iz Bavarske pred ovu utakmicu sa povređenim igračima, ali su uprkos tome izašli u izuzetno jakom sastavu na današnji meč. Međutim, ni to nije bilo dovoljno jer su gosti iz Dortmunda već u 10. minutu preko Karima Adejemija stigli do prenosti. Napadao je domaćin do kraja prvog poluvremena, imao inicijativu, ali su na pauzu otišli sa golom zaostatka.

 

 

Drugi de igre je bolje otvorila Borusija, koja u tom periodu bila bliža drugom golu nego što je Bajern bio izjednačenju. Nakon toga je imao domaćin svoje šanse, ali je Julijan Rejerson povećao na 2:0 u korist gostujućeg tima u 83. minutu i tako postavio konačan rezultat na utakmici.

Bajern nakon ovog poraza zaostaje čak 13 bodova za liderom, Bajerom iz Leverkuzena. Borusija iz Dortmunda se trijumofm popela na četvrtu poziciju sa 53 boda, tri više od petoplasiranog Lajpciga.

 

Standings provided by Sofascore