Vesti iz fudbala

Aleksandar Vučić: Odvojili smo 3,2 miliona za Partizan, naši stručnjaci će im napraviti program

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.03.2024 19:50
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić na utakmici Srbija - Bugarska u Leskovcu MN Press
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić na utakmici Srbija - Bugarska u Leskovcu

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je da je danas odlučeno da se Fudbalski klub Partizan pomogne sa 3,2 miliona evra kako bi mogli da učestvuju u takmičenjima u Evropi.

On je na pitanje novinara rekao da se zajedno sa ministrom finansija Sinišom Malim mučio oko te odluke i dodao da je trenutno stanje u klubu užasno.

"Omogućili smo 3,2 miliona evra FK Partizan da bi šutirali loptu u Evropi, ali je i rukovodstvo kluba prihvatilo da naši stručnjaci dođu i naprave stvarni program ozdravljenja Partizana. To je veliki korak i hvala im na tome i na putu su ozdravljenja, ali će biti dug proces", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima dug Partizana je oko 50 miliona evra, ali je drugačije od duga Crvene zvezde, jer Zvezda ima manji dug, ali i različite vrste prihoda.

"Verujem da prvi korak može doprineti ozdravljenju. Moraće više pažnje da posvete omladinskim selekcijama. Moraju biznis i ponašanje da se promene. Nije problem u tri i 10 miliona već u načinu ponašanja. Ako se uredno i pošteno budu ponašali na putu su ozdravljenja. Kao što smo mi bili na putu ozdravljenja kao zemlja od 2014. kada smo doneli teške mere.", rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da ćemo imati još sportista na Olimpijadi i kako da motivišemo fudbalsku reprezentaciju.

"Ovo nema veze sa tim za koga navijate. U Vojvodini, šta god da kažete za Zbiljića, on dobro vodi. Pazar je na putu da napravi nešto, Lučani dobro napravljeno, Voždovac napreduje. Partizan mora da reši ovaj problem. Ako prihvate reforme koje ćemo da predložimo, nemam bojazan, biće uspešni u kratkom periodu. Videće rezultate", rekao je Vučić i pozvao građane da čuvaju svoju zemlju.