Vesti iz fudbala

Doček Argentinaca za pamćenje: Pun Monumental, suze Mesija, Skalonija i Martineza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 10:30
Doček Argentinaca za pamćenje: Pun Monumental, suze Mesija, Skalonija i Martineza Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

Fudbaleri Argentine nadigrali su Panamu 2:0 (0:0) u prijateljskom meču. Ipak, rezultat nije bio u prvom planu, već spektakularan doček za svetske šampione.

"Gaučosi" su prvi put istrčali na teren od osvajanja Mundijala u decembru prošle godine, a domaća publika je priredila atmosferu za pamćenje. Iako su tada već po osvajanju Argentinci napravili spektakl na uliicama Buenos Ajresa, nacija je ponovo želela da pozdravi fudbalere koji sada već imaju status heroja u ovoj južnoameričkoj državi.

 

 

Sa tribina se konstantno čula pesma "Mućaćos" koja je obeležila boravak Argentine u Kataru i davala ekipi motiviacju da se popne na svetski tron. U jednom momentu je i kreator pesme, Feranando Romero, uzeo mikrofon i zapevao zajedno sa publikom, što je dovelo do toga da na licima Lionela Mesija, Emilijana Martineza i selektora Lionela Skalonija uz osmeh vidimo i suze.

Što se duela tiče, "gaučosi" su rivala slomili tek u finišu utakmice. Prvo je Tijago Almada upisao prvenac u dresu Argentine, a potom je Mesi iz slobodnjaka upisao svoj 800. gol u karijeri.