Vesti iz fudbala

Tadić ušao u istoriju: Kapiten "orlova" novi rekorder po broju utakmica za Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 19:05
Dušan Tadić, novi rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije MN Press
Dušan Tadić, novi rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije

Kapiten Srbije, Dušan Tadić, ušao je u istoriju srpskog fudbala pošto je protiv Kipra odigra svoju 106. utakmicu u nacionalnom dresu.

Iskusni fudbaler ušao je u igru na poluvremenu umesto Lazara Samardžića i odmah po ulasku kapitensku traku predao mu je Aleksnadar Mitrović.

Tadić je reprezentativnu karijeru počeo kao član Vojvodine. Debitovao je za Srbiju 14. decembra 2008. u prijateljskom meču protiv Poljske, kod tadašnjeg selektora Radomira Antića. 

U septembru 2012. postigao je svoj prvi gol za Srbiju u meču kvalifikacija za SP u Brazilu sa Velsom na njegovom "Karađorđu" (6:1), a tada je selektor reprezentacije bio Siniša Mihajlović.

 

 

Vođa "orlova" prvi put igrao je na SP u Rusiji 2018. godine, a 2022. je kao kapiten predvodio našu selekciju na SP u Kataru. Tadić će u junu zaokružiti veliku reprezentativnu karijeru učešćem na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Dušan Tadić je inače trostruki osvajač nagrade za "Zlatna lopta" FSS, a za Srbiju je postigao 22 gola. Takođe, kapiten reprezentacije Srbije izabran je i u idealan tim kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Iza Dušana Tadićapo broju utakmica u našoj reprezentaciji ostali su: Branislav Ivanović sa 105, Dejan Stanković sa 103 i Savo Milošević sa 102 utakmice.