Vesti iz fudbala

Italija pobedila Ekvador u Americi: Pelegrini počeo na startu, Orsolini završio na kraju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 23:06
Lorenco Pelegrini zatresao je mrežu Ekvadora Tanjug/AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez
Lorenco Pelegrini zatresao je mrežu Ekvadora

Fudbalska selekcija Italije pobedila je Ekvador 2:0 (1:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj na "Red Bul Areni" u Nju Džersiju. Meč skromnog sadržaja rešen je na startu i na kraju duela, jer je već u trećem minutu kapiten Rome Lorenco Pelegrini spakovao jedan odbitak u mrežu Buraja, da bi Nikolo Barela u četvrtom minutu nadoknade stavio tačku.

Nije bilo mnogo pravih prilika za gol u tvrdom meču, Nikola Zaniolo je mogao da uveća prednost u 16. minutu da mu Havijer Burai nije ušao u šut i spasio svoju selekciju.

 

 

Ekvadorci su uložili više energije u drugom delu da izbegnu poraz. Gonzalo Plata je prošao kroz odbrani "azura", šutirao je pod prečkju, ali se istakao golman Đulijemo Vikario koji je dobio šansu da brani umesto Đanluiđija Donarume. Na samom kraju sjajan pas Orsolinija završio je Nikolo Barela za konačan trijumf od 2:0.

 

 

Selektor Italijke Lućijano Spaleti je kombinovao tim i izveo postavu: Vikario - Darmijan, Manćini, Bastoni - Belanova (od 46. Di Lorenco), Barela, Žoržinjo (od 67. Lokateli), Dimarko (od 88. Kambijaso) - Zaniolo (od 76. Orsolini), Pelegrini (od 67. Fratezi) - Raspadori (od 76. Ratergi).