Vesti iz fudbala

Želim da se vratim u Španiju, La Liga je najbolja na svetu: Rodrigez zna gde bi završio karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 16:08
Džejm Rodrigez u dresu Kolumbije na meču protiv Španije Tanjug/AP Photo/Dave Shopland
Džejm Rodrigez u dresu Kolumbije na meču protiv Španije

Španska La Liga je za njega najbolja fudbalska liga na svetu, tu Džejms Rodrigez najbolje snalazio i voleo bi jednog dana da se vrati na Iberijsko poluostrvo.

To je u razgovoru za medije u domovini rekao Kolumbijac koji je pre deceniju bio najtraženiji fudbaler na planeti i potpisao ugovor s Real Madridom čiji je član bio šest godina.

"Španska liga je za mene najbolja na svetu. Tamo sam se osećao kao nigde pre ni posle toga. Oduvek sam želeo da nastupam u njoj i zaista bih voleo da se jednog dana vratim tamo", rekao je tridesetdvogodišnji Kolumbijac.

Poslednje dve godine ugovora sa Madriđanima Rodrigez je bio prosleđen na pozajmicu u Bajern iz Minhena, gde se, kako je rekao, nije najbolje snašao.

 

 

"Bajern je veliki klub, svi su me prihvatili neverovatno i ja sam im veoma zahvalan zbog toga. Međutim, Nemačka je zemlja u kojoj se privatno nisam najbolje snašao. Teško mi je bilo da se priviknem na taj hladan odnos među ljudima na ulici i baš sam se namučio."

Nakon napuštanja Bundeslige, Rodrtigez se otisnuo u Everton, a odatle je otišao u Saudijsku Arabiju što je za njega bilo još neprijatnije iskustvo.

"To je drugi svet i drug način života. Primera radi, svi moji saigrači u klubu su jeli rukama. Nisam nikako mogao da se naviknem na to. Tražio sam im da mi donesu pribor za jelo, a oni su mi govorili da i ja moram da jedem rukama. Ne, nije bilo šanse da to uradim. Nisam mogao tako da jedem", rekao je Rodrigez, a zatim se dotakao brazilske lige u kojoj trentuno nastupa u dresu Sao Paola:

"Nisam očekivao da je liga toliko fizički zahtevna za igru. Mnogo je kontakta, mnogo prekida, mada kad se navikneš nije uopšte loše. Igram u velikom klubu, u ligi ima mnogo kvalitetnih igrača i lepo mi je ovde, ali voleo bih još jednom da odem u Evropu, konkretno u Španiju."