Vesti iz fudbala

Ni najbolja Engleska u ovom veku ne može da pobedi "najgori" Brazil: Endrik na debiju utišao "Vembli"

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

23.03.2024 21:59
Fudbaler Brazila, Endrik slavi pogodak protiv Engleske Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Fudbaler Brazila, Endrik slavi pogodak protiv Engleske

Nisu Brazilci u najboljoj situaciji trenutno. Reprezentacija je razočarala na Svetskom prvenstvu, na prethodnoj Kopa Americi su u finalu izgubili od Argentine, a novi selektor je tek seo na klupu nacionalnog tima. Ipak, uprkos svemu tome Brazil je na "Vembliju" savladao reprezentaciju Engleske 1:0 (0:0). Jedini gol je postigao Endrik i to na svom debiju za reprezentaciju.

 Istina, "Gordi Albion" je bio bez Harija Kejna, Bukaja Sake i Džordana Hendersona, ali su i bez pomenute trojke znatno bolja ekipa od protivnika. To nije bio slučaj i kada je u pitaju ono što je prikazano na terenu.

Brazilci su bili ravnopravan rival tokom čitavih 90 minuta u Londonu. Šta više, u prvom poluvremenu su bili znatno bliži vođstvu u odnosu na izabranike Gereta Sautgejta, ali se na pauzu otišlo bez pogodaka.

 

 

Ništa drugačije nije bilo ni u drugom delu igre. "Selesao" nije bio dominantan, ali je stvarao konkrentije prilike. Upravo jedna takva se dogodial u 80. minutu. Vinisijus Žunior je iskoristio svoju brzinu i pretrčao Džona Stounsa. Džordan Pikford je odbranio njegov pokušaj ali je na odbijenu loptu naleteo Endrik koji je zatresao mrežu i utišao prepun "Vembli".

Kako do kraja meča nije ostalo puno vremena, Engleska je probala da dugim loptama što pre stigne do gola koji je čuvao Bento, ali bez uspeha. Brazil je tako slavio na debiju novog selektora, Dorivala Žuniora koji će želeti da njegovi izabranici odigraju isto ovako i za tri dana u Madridu proti Španije.