Vesti iz fudbala

Gaćinović: Protiv Kipra drugo lice Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 12:23
Mijat Gaćinović, reprezentativac Srbije MN Press
Mijat Gaćinović, reprezentativac Srbije

Reprezentaciju Srbije, posle meča u Moskvi, očekuje nova provera, sada u Larnaki protiv Kipra. "Orlovi" na put kreću u nedelju, a već dan kasnije imaju priliku da protiv domaće selekcije poprave utisak. 

Svestan je i Mijat Gaćinović da "orlovi" nisu pružili igru koja se od njih očekivala, ali i on kao i svi apostrofira, da je uvek bolje izgubiti u prijateljskim mečevima, nego na Evropskom prvenstvu.

"Iskreno, zaboleo nas je ovaj poraz, naravno nismo ga očekivali, išli smo sa namerom da pobedimo tu utakmicu, nema veze da li je prijateljska ili je kvalifikaciona. Uvek idemo na pobedu, šteta što su se stvari tako izdešavale, moramo što pre da izvučemo pouke, da vidimo šta nije bilo kako treba i već na sledećoj utakmici da pokazemo drugo lice", kaže Mijat Gaćinović.

Svi ističu, priznao je i selektor Rusije Karpin, da je prestrogo isključenje Gajića pokvarilo celu utakmicu. 

"Slažem se, naravno, sigurno da je uticalo. Ne treba sada o tome mnogo pričati, treba da vidimo šta možemo da radimo bolje i da se skoncentrišemo na te stvari".

Ostaje žal zbog dve šanse, prva Jovićeva, druga Gaćinovićeva, pokušao je jedan od zlatnih "orlića" da atraktivno makazicama pogodi mrežu Rusije, ali nije uspeo. 

"Probao sam da završim na vreme, jer sam video da golman istrčava i da nemam vremena da sačekam da lopta padne, pokušao sam da postignem gol makazicama. Trebao sam da pogodim mrežu jer sam bio blizu ali nije bila baš laka situacija. Mislim ipak da sam mogao da postignem gol".

Sledi Kipar, prilika za iskupljenje, Mijat Gaćinović veruje u mnogo bolju igru i rezultat u Larnaki.

"Nikome nije drago kad se ovako nešto desi, pokušavamo da vidimo šta su razlozi tih stvari koje su se desile i da izvučemo pouke, pokažemo već od danas na treningu, pogotovo na Kipru, drugo lice, u puno boljem svetlu".

Nemanja Maksimović je potpisao za Panatinaikos, tako da se srpska kolonija u grčkom prvenstvu je uvećala.

"Da, stiže i Maksa, koji mi je jako dobar prijatelj. Žao mi je što nećemo igrati za isti tim ali biće dobre borbe".

Osvrnuo se na kraju i Gaćinović na ono što selekciju Srbije na Evropskom prvenstvu.

"Pa dobro, ima još dosta vremena, sad su u fokusu pripremne utakmice, mislim da smo skoncentrisani uvek na sledeću utakmicu, tako da ima vremena", rekao je Mijat Gaćinović.