Vesti iz fudbala

Dani Alveš ostao iza zatvorskih rešetaka: Bivši brazilski fudbaler još nije skupio novac za kauciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 10:50
Dani Alveš, bivši brazilski fudbaler, osuđen zbog silovanja Profimedia
Dani Alveš, bivši brazilski fudbaler, osuđen zbog silovanja

Nekadašnji brazilski fudbaler Dani Alveš, nepravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja, nalazi se još u španskom zatvoru, jer nije u zadatom roku uspeo da skupi i uplati 1.000.000 evra potrebnih za izlazak na uslovnu slobodu. 

Sud u Barseloni prethodno mu je na kraju žalbenog postupka dozvolio da se brani sa slobode, uz jemstvo u pomenutom iznosu, međutim Alveš i njegova odbrana nisu ispoštovali rok do 22. marta u 14 časova. 

Što ne znači da neće već u ponedeljak na svetlost dana, posle 14 meseci provedenih u zatvorskoj ćeliji 40 kilometara daleko od glavnog grada Katalonije, ukoliko njegovi prijatelji i rodbina dođu do određene sume. 

Zemljak i nekadašnji saigrač iz reprezentacije, Nejmar, novčano ga je pomagao tokom suđenja, ali je pre neki dan objavio da neće pokriti troškove kaucije za eks člana Barselone, Pari Sen Žermena, Juventusa... za kog je Sud utvrdio da je na isteku 2022. godine silovao nepoznatu mladu ženu u jednom noćnom klubu u Barseloni. 

Njegov tim advokata žalio se na kaznu u trajanju od četii i po godine, a ni Tužilaštvo nije zadovoljno njenom visinom, jer je tražilo maltene tri puta dužu zatvorsdku sankciju za trofejnog defanzivca svetske klase.