Vesti iz fudbala

Mlada reprezentacija Srbije igrala nerešeno sa Luksemburgom

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

22.03.2024 21:47
Ljubinko Drulović, selektor reprezentacije Srbije Twitter/FSS
Ljubinko Drulović, selektor reprezentacije Srbije

Mlada reprezentacija Srbije otvorila je 2024. godinu remijem protiv Luksemburga 1:1 u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo. Nisu uspeli izabranici Ljubinka Drulovića da ponove rezultat iz novembra, kad su golovima Ratkova i Lučića, savladali današnjeg rivala. Jedini gol na utakmici postigao je kapiten Stefan Mitrović. 

Srbija je rano došla do prednosti, praktično iz prvog napada, a u glavnoj ulozi bili su nekadašnji igrači Crvene zvezde. Uroš Kabić odlično je poslao loptu sa desne strane u srce šesnaesterca Luksemburga. Ostao je sam  kapiten Stefan Mitrović i sa jedanaest metara plasirao loptu u mrežu Luksemburga - 0:1.

Nastavili su "orlići" u istom ritmu da opsedaju gol domaće reprezentacije, međutim nisu imali dovoljno sreće u završnici akcija.  Kabić je imao odličnu priliku u 24. minutu, ali je golman Šajdvajler još bolje reagovao. 

Popustila je koncentracija odbrani Srbije u 35. minutu, ipak, odličnom intervencijom, golman Ilić sprečio je Embaloa da donese izjednačenje domaćem timu. Nošeni velikom podrškom sa tribina, kao da se igralo u Srbiji, a ne u Luksemburgu, pokušavali su izabranici Ljubinka Drulovića da povećaju prednost pred odlazak na odmor, ipak, golova nije bilo. 

 

 

Kako je Srbija otvorila prvo, tako su domaćini drugo poluvreme. Kapiten Luksemburga Gonzalves izveo je slobodan udarac sa 18 metara iskosa sa leve strane, lopta je otišla u donji desni ugao za 1:1.

Usledio je period apsolutne dominacije reprezentacije Srbije, pa je tako Kabić u 68. minutu odlično centrirao sa desne strane. Skočio je dobro Vlahović, šutirao glavom, ipak, još bolje je intervenisao golman domaćih.

Pokušao je Ljubinko Drulović, izmenama u finišu utakmice da ubrza igru, pa je na teren poslao trojicu svežih igrača. Pantović i Miladinović bili su kreatori nekoliko dobrih akcija, a fudbaler TSC-a, odlično je šutirao u 84. minutu sa ivice šesnaesterca, ipak, ponovo je golman Luksemburga bio uspešniji. 

Četiri minuta pre kraja utakmice, Drulović je iz igre izveo štopera Partizana Bojana Kovačevića i sve karte bacio u napad, pa je na teren ušao i Marko Lazetić. Uprkos opsadi gola Šajdvajlera, ostalo je nerešeno  - 1:1.

Mlada reprezentacija Srbije 26. marta u 16.00 časova igra protiv Severne Irske u Leskovcu. 

U Grupi F, ranije danas mlada reprezentacija Engleske pobedila je Azerbejdžan sa 5:1 u gostima.

                                                                          

Luksemburg - Srbija 1:1 (0:1)

Stadion: "Emil Majriš"
Sudija: Teuli Hristovalantis (Kipar) 
Strelci: /Gonsalves 50 - Mitrović 4/

Žuti kartoni: Kovačević, Lukić (Srbija) Videira, Tores (Luksemburg)

Luksemburg: Šajdvajler, Lohei, Tores, Agostineli, Siner, Flik, Berberi (74. Koreja), Gonsalves, Englaro (86. Baiverlin), Rodrigez (74.Horha), Embalo (59. Videira)  

Srbija: V.Ilić, Kovačević (86. Lazetić), Ilić, Drezgić, Lazić (79.Mimović), Lukić, Stevanović, Prijović (69.Pantović), Kabić (79. Miladinović), Vlahović (69.Gluščević), Mitrović. 

 

Standings provided by Sofascore