Vesti iz fudbala

Barsi treba napadač, meni se sviđaju Firmino i Ramos: Patrik Klajvert misli da Levadovski ne može sve sam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 11:30
Barsi treba napadač, meni se sviđaju Firmino i Ramos: Patrik Klajvert misli da Levadovski ne može sve sam Guliver/Reuters/Denis Balibouse

Ukoliko žele naredne godine da budu konkurenti za osvajanje evropskih trofeja, čelnici Barselone moraju tokom leta da anagažuju najmanje jednog centralnog napadača, smatra nekadašnji prvotimac ovog kluba Patrik Klajvert.

Holanđanin smatra da se na "Kamp Nou" mnogo oslanjaju na Roberta Levandovskog, a da u modernom fudbalu nije normalno da imate samo jednog kvalitetnog centarfora.

"Barsleoni je definitivno potreban napadač. I to onaj pravi golgeter., jer ne može Robert Levndovski sve sam. Misim da u klubu treba ozbiljno da razmišljaju o tome, a moja preporuka je da to bude Roberto Firmino. On bi se sjajno uklopio u filozofiju fudbala koju ima trener Ćavi Ernandez", rekao je Klajvert.

Prema njegovim rečima, druga ocija na toj poziciji mogao bi da bude reprezentativac Portugala Gonzalo Ramos.

"On je fantatstičan. Kako u dresu reprezentacije Portugala, tako i u nastupima za Benfiku. Bio bi idealan potez za Barselonu da pokušaju da ga dovedu, jer u svojim redovima nemaju takvog igrača", rekao je Klajvert.

Sa finansijskog aspekta Kataloncima bi mnogo bolje bilo da kupe Brazilca kojem u junu ističe ugovor sa Liverpulom i mogao bi da dođe kao slobodan igrač, dok bi za reprezentativca Portugala, koji je ove sezone postigao 16 golova i ostvario dve asistencije, morali da plate oko 40 miliona evra.