Vesti iz fudbala

Sautgejt pred gostovanje Italiji: Ovde nemamo pobedu od 1961. godine, probaćemo da prekinemo tu tradiciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2023 16:08
Sautgejt pred gostovanje Italiji: Ovde nemamo pobedu od 1961. godine, probaćemo da prekinemo tu tradiciju Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Fudbalske reprezentacije Italije i Engleske odmeriće snage večeras od 20.45 (TV Arena 1 Premium) u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Selektor gostiju, Geret Sautgejt, izneo je svoja očekivanja uoči pomenutog meča sa aktuelnim šampionom Evrope:

 

 

"Ovo je vrsta izazova na koji moramo da se naviknemo i moramo da počnemo da pobeđujemo. I pored toga, nismo pobedili ovde od 1961. godine, tako da je to još jedan deo istorije koji pokušavamo da srušimo i to je veliki izazov za ovaj tim jer su srušili toliko tih barijera u prošlosti. Znam da se Italija nije kvalifikovala za Svetsko prvenstvo, ali još uvek ima neke izvanredne igrače i imaće veliku motivaciju. Biće to fantastična utakmica. Da li je Evropsko prvenstvo moja poslednja šansa? Šta će biti ako ga osvojimo?", izjavio je Sautgejt.

Podsetimo, Engleska se nalazi u grupi C sa Italijom, Ukrajinom, Maltom i Severnom Makedonijom. Danas gostuju Italiji, a tri dana kasnije dočekaće Ukrajinu u Londonu.