Vesti iz fudbala

Tadić uveren u plasman na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine: Savršena prilika da ispravimo greške iz prošlosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2023 15:22
Tadić uveren u plasman na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine: Savršena prilika da ispravimo greške iz prošlosti MN Press

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković i kapiten, Dušan Tadić, održali su konferenciju uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Srbija na pomenutom takmičenju nije učestvovala duge 24 godine, ali je Tadić ubeđen da će on i njegovi saigrači izboriti učešće na predstojećem:

"Mislim da je to poražavajuć i šokantan podatak. Kad god se podsetimo svi smo u neverici. Imamo savršenu priliku da to ispravimo, samo treba da igramo kako smo igrali i neće biti problema. Želimo to žarko i to ćemo i ostvariti", rekao je kapiten.

Dragan Stojković deli mišljenje sa svojim vezistom i smatra da je ovo odlična prilika za plasman na najveće evropsko reprezentativno takmičenje:

"Uvek morate da imate neki cilj koji je realan. Mi stavljamo ispred sebe cilj da želimo da igramo u Nemačkoj. Znamo da moramo ići korak po korak. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo smo uspeli da završimo na način koji zaslužuje pohvale, pošto smo bili prvi u veoma jakoj grupi. Ligu nacija smo takođe završili na prvom mestu, što pokazuje da srpski fudbal ima kvalitet. Na Svetskom prvenstvu smo imali jedno 'klizanje', pucali smo, ali smo promašili metu. Pred nama je novi izazov koji se zove Evropsko prvenstvo. Moramo ići korak po korak. Ovakva šansa ne sme da se propusti. Nema nikakve razlike u kvalifikacijama, što se tiče cilja. Tada je to bila Doha, a sada je Nemačka", podvukao je selektor.

"Orlovi" će u petak dočekati Letoniju od 20.45 (TV Arena 1 Premium), dok će u ponedeljak u isto vreme (TV Arena 1 Premium) gostovati Crnoj Gori.