Vesti iz fudbala

Reprezentacija doputovala u Moskvu u dobrom raspoloženju, Rusi najavljuju spektakl

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 13:37
Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije MN Press
Dragan Stojković, selektor reprezentacije Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u Moskvu gde je u četvrtak od 18.00 časova po našem vremenu (20 po lokalnom) očekuje prijateljska utakmica protiv selekcije Rusije.

Za duel na stadionu Dinama vlada ogromno interesovanje i procena je da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta. Rusija će prvi put kako je i najavio selektor domaće reprezentacije Karpin biti u najjačem sastavu.

Pored igrača koji zbog povreda nisu mogli da se stave na raspolaganje u ovom martovskom terminu, selektor Dragan Stojković neće moći da računa i na Nikolu Milenkovića, koji je dobio dozvolu našeg stručnog štaba da otputuje za Firencu kako bi sa klupskim drugovima iz Fiorentine prisustvovao poslednjem ispraćaju generalnog direktora Džoa Baronea. 

Iskusni defanzivac vraća se u petak za Beograd i konkurisaće za mesto u timu u drugoj prijateljskoj utakmici protiv Kipra, koja se igra 25. marta u Larnaki.

Inače u Moskvi najavljuju pravi spektakl za sutra uveče na stadionu Dinama, a ulaznice za ovaj meč kako tvrde domaćini su rasprodate. Duelu sa Srbijom se pridaje veliki značaj, a kako ističu domaći mediji dolazak reprezentacije koja ide na Evropsko prvenstvo motivisaće i domaće igrače, koji dugo nisu igrali u najjačem sastavu.

"Ponekad je sve izgledalo depresivno, čak i apsurdno. Jednom je Karpin doveo 40 ljudi u trening kamp i igrao sa dva tima protiv olimpijske reprezentacije Egipta. Konfuzan je bio nivo protivnika uz svo poštovanje prema njima. Kada smo igrali 0:0 u ekstra kombinovanom sastavu protiv Uzbekistan i Tadžikistana mnogi su se zapitali - treba li nam ovo uopšte? Bizarnostima je kraj, sada igramo sa jakom Srbijom. Sastav Rusije je nikad jači od uvođenja sankcija, imamo sve igrače iz Evrope uključujući Golovina, Mirančuka i Zaharjana", navodi se u ruskim medijima.